Nader onderzoek naar kansen voor Pishoek

Datum:
 • vrijdag 23 november 2018
 • in
 • Categorie: , , • Hollands Kroon - Nieuwesluis - De komende maanden gaat een projectgroep binnen de gemeente Hollands Kroon recreatieve mogelijkheden voor de Pishoek in Nieuwesluis onderzoeken.
  Lydia Jasper 23-11-2018

  Dit naar aanleiding van de recente bewonersavond in Wieringerwaard.
  Een van de ideeën die bij de gemeente Hollands Kroon leefde, was het creëren van een drijvend eiland in de Pishoek. Dit idee kreeg geen bijval bij de meeste aanwezigen. Er wordt belang gehecht aan de rust, ruimte en natuur in de Pishoek; een drijvend eiland kan er meer geluidsoverlast ontstaan.
  Tijdens de brainstorm op de bewonersavond werden diverse andere ideeën geopperd voor de Pishoek. Zo werd gedacht aan een groenstrook aan het water, waardoor speedboten daar minder snel kunnen varen, en meer rustplekken en uitkijkpunten rondom de Pishoek. De trailerhelling en de haven van de camping in Wieringerwaard moeten worden opgeknapt.
  Een drijvend eiland zou wellicht op een andere plek meer tot zijn recht komen, zoals in het Amstelmeer.
  Noordhollands Dagblad


  3 reacties :

  Anoniem zei

  Nu weer drijvende eilandjes in het Amstelmeer terwijl enkele jaren geleden het Amstelmeer half gedempt is met eilandjes en die zijn zeker niet voor de watersporters bedoeld.
  Meskers komt met een debiel idee(dat is de VVD wel toevertrouwd) en wat het ook mag kosten, de drijvende eilandjes zullen er komen.
  Meskers zal al wel een afspraak gemaakt hebben met een bevriende ondernemer die wel een paar drijvende eilandjes fabriceert tegen een "geringe" vergoeding. Uiteraard is ook hier weer het spreekwoord "Wie appelen eet die appelen vaart" van toepassing.

  Anoniem zei

  Wie zit er eigenlijk op zulke onzin te wachten? Niemand die hierom vraagt. Het is weer een idioot prestigeproject. Geldsmijterij, terwijl er voor dingen waar iedereen blij van wordt geen geld is.

  Anoniem zei

  Een drijvend eiland in Hollands Kroon? Geen probleem, we verwijderen de Amstelmeerdijk, Afsluitdijk en zette de Wieringermeerpolder onder water. Dan is het in het water drijvende eiland Wieringen een feit.

  Een reactie posten