Komend jaar visie over bewoning recreatiehuizen

Datum:
 • woensdag 28 november 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Het college van Hollands Kroon denkt in januari een omgevingsvisie over permanent wonen in recreatiewoningen te kunnen bespreken en deze in februari aan de gemeenteraad te kunnen presenteren.

  Lydia Jasper 28-11-2018

  Op dit moment worden door een onafhankelijk bureau alle grote recreatieparken in de Kop op hun vitaliteit beoordeeld. Binnenkort volgt een enquête waarin betrokken inwoners hun reactie kunnen geven op de visie. 

  Verder zegt Hollands kroon nu met de gemeente Medemblik te spreken over de ervaringen met een pilot en met gemeenten uit Gelderland die permanente bewoning soms toestaan. 

  In september heeft de gemeenteraad ingestemd met de nieuwe regionale visie verblijfsrecreatie. Daaruit volgt dat zogenoemde vitale recreatiewoningen - van bedrijven die contact houden met hun gasten en regelmatig investeren - voor toerisme gebruikt worden. Voor niet vitale recreatiewoningen moet er een plan komen.

  Noordhollands Dagblad

  3 reacties :

  Dekker zei

  Als de recreatie woningen permanent bewoond gaan worden door autochtone jongeren gezien de ellenlange wachtlijsten om in aanmerking te komen voor een woning heb, ik er geen probleem mee. Als ze daarentegen bewoond moeten gaan worden door (arbeids)migranten wel.
  Als in Rotterdam de huurwoningen gebruikt worden voor migranten is dat een schandaal van de eerste orde, desondanks blijft iedere linkse idioot maar roepen dat migranten gediscrimineerd worden, maar als het de eigen bevolking betreft die op grote schaal gediscrimineerd wordt dan hoor je die randdebielen niet.

  Johann zei

  Heer Dekker u heeft gelijk. Linkse politici en andere linkse drammers zijn een ramp voor de samenleving. Kijk b.v naar Amsterdam, en andere linkse steden.Een ramp voor de werkende Nederlander maar helaas een zegen voor degene die te beroerd zijn om een poot uit te steken. Het waren destijds de linkse politici die destijs voor een versnelde verhoging van de AOW leeftijd stemden

  Anoniem zei

  En waar moeten dan al die toeristen gaan slapen? Het college wil ook het toerisme bevorderen.

  Een reactie posten