OM wil boete 'dumpen' bollenafval

Datum:
 • donderdag 8 november 2018
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Julianadorp - Als het aan het openbaar ministerie ligt krijgt een bloembollenbedrijf uit Julianadorp 1500 euro boete voor het neergooien van bloembollenafval.
  Jeannine Verhagen 8-11-2018

  Volgens justitie kon de bodem daardoor verontreinigd raken.

  Politierechter Brouwer hield de zaak gister aan voor onderzoek naar maatregelen die het bedrijf na de controle zou hebben genomen om dit te voorkomen. De vrouw van de bollenboer was naar Haarlem afgereisd om de zaak voor haar man en schoonvader te bepleiten.

  Op 13 november vorig jaar zag een controleur bij het bedrijf onafgedekte bloembollenafval liggen. Hij waarschuwde dat dit moest veranderen, want er lekte bruin water uit de hoop. Daar kunnen bestrijdingsmiddelen inzitten, die in de bodem kunnen komen. Volgens de vrouw van de bollenboer zei de controleur er bij wat het bedrijf kon doen om de opslag te verbeteren. ,,Dat hebben wij ook gedaan. Mijn schoonvader heeft een kraanwagen laten komen. Dat is een dure grap."

  Bij de volgende controle in december kreeg het bedrijf een boete van 1500 euro, omdat het niet in orde zou zijn. Daar ging het nu tegen in beroep, omdat vader en zoon het met de straf oneens waren. Omdat de vrouw en de aanklager niet wisten welke maatregelen precies waren genomen, besloot de rechter de zaak aan te houden. Wordt vervolgd in januari.

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Je van de domme houden werkt dus kennelijk.

  Anoniem zei

  Ieder normaal denkend mens weet dat bollenafval vergeven is van het gif, ook wel bestrijdingsmiddelen genoemd.

  Een reactie posten