Hollands Kroon niet klaar voor 'Fairtrade'-titel

Datum:
 • vrijdag 9 november 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De gemeente Hollands Kroon is niet klaar om 'Fairtrade gemeente' te worden.

  9-12-2018

  Dat zegt wethouder Theo Groot als reactie op een motie van Groenlinks, Anders, Lada, ChristenUnie en D66. De partijen vinden dat met het behalen van de titel Fairtrade Gemeente blijk wordt gegeven van het maatschappelijk verantwoord ondernemen dat de gemeente Hollands Kroon voorstaat. Bovendien draagt het behalen van de titel bij aan de kernwaarde 'respect' van Hollands Kroon, stellen de partijen.

  Zesentachtig andere Nederlandse gemeenten hebben het fairtrade-predicaat al binnen, dus waarom Hollands Kroon niet, zo vinden de fracties. 'Eerlijke handel stimuleren en toepassen in het beleid van Hollands Kroon' lijkt hen een goede zaak

  Het college werd dan ook verzocht om 'arbeidsomstandigheden en milieubelasting wereldwijd waar mogelijk  mee te nemen bij het formuleren van inkoopcriteria.

  Daarnaast werd het college gevraagd om een plan van aanpak te maken om te voldoen aan de criteria die worden gesteld om de titel Fairtrade Gemeente te mogen voeren. Volgens Groot gaat dat de gemeente veel tijd en geld kosten.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Is de naïviteit van Groenlinks, Anders, Lada, ChristenUnie en D66 niet lachwekkend?
  We komen om in het gif van de landbouw en bollenteelt in HK en dan hebben die partijen het over de titel Fairtrade.
  Maatschappelijk verantwoord ondernemen? Hebben de schertsfiguren van bovengenoemde partijen wel enig benul en dan helemaal die van Groen Links met al hun idiote zogenaamde klimaat reddende voorstellen?

  Een reactie posten