Gemeenten in Noord-Holland Noord willen rust rond gesloten jeugdzorg

Datum:
 • donderdag 22 november 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Heerhugowaard - De verhoudingen tussen Parlan Jeugdzorg en achttien gemeenten in Noord-Holland Noord zijn flink ’op scherp gezet’.
  Martijn Gijsbertsen 22-11-2018

  Dit doordat de zorginstelling een kort geding over de (verloren) aanbesteding van de gesloten jeugdzorg heeft aangespannen.
  Dat stelt wethouder John Does van Heerhugowaard, de plaats waar Parlan in Transferium 72 minderjarigen met ernstige gedragsproblemen en ontwikkelingsstoornissen via rechterlijke machtiging 24-uursopvang en behandeling biedt.
  Does is woordvoerder namens de betrokken gemeenten.
  De rechtszaak, waarin Parlan eiste dat de voorlopige gunning aan concurrent Horizon terug wordt gedraaid, vond woensdag plaats. De uitspraak is op 5 december.

  Spijtig

  Volgens Does vinden gemeenten de gang naar de rechter ’spijtig’. Zij betreuren de maatschappelijke onrust en zorgen die zijn ontstaan.
  Evengoed is er begrip dat de aanbesteding ’een flinke klap in het gezicht’ van Parlan/Transferium is.

  Miljoenenopdracht

  Omdat Horizon de miljoenenopdracht in principe per 1 januari van Parlan overneemt, willen gemeenten met beide zorgaanbieders in gesprek over een zorgvuldige overdracht.
  Does:,,De onzekerheid en onrust onder jongeren, ouders, personeel en betrokkenen moeten we zo snel mogelijk wegnemen. Beide aanbieders hebben aangegeven zich hiervoor te willen inzetten.’’

  Reservespeler

  Saillant: mocht Horizon gemaakte afspraken niet kunnen waarmaken en doet zich het scenario voor dat partijen wegens wanprestatie toch afscheid van elkaar nemen, dan komt Parlan als ’reservespeler’ weer in beeld.
  Gemeenten moeten dan opnieuw met de ’verliezer’ om tafel voor contractonderhandelingen.

  Drijfveer

  ,,We hebben sowieso allemaal een grote gemeenschappelijke drijfveer’’, stelt Does. ,,We willen het beste voor deze zeer kwetsbare groep jongeren. Elk kind verdient een toekomst.’’
  Parlan heeft met zeven gemeenten in Kennemerland en IJmond overigens nog een contract dat tot eind 2019 doorloopt.

  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Wat een huichelachtige reactie van de gemeenten. Ze zaaien zelf onrust bij een kwetsbare groep met deze totaal overbodige aanbesteding. Iedereen is tevreden over Parlan! Horizon doet het zeker goedkoper.

  Een reactie posten