Nieuwe rechtszaak tegen kunstenaar Rob Scholte

Datum:
 • vrijdag 12 oktober 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - De zoveelste rechtszaak van de gemeente Den Helder tegen kunstenaar Rob Scholte wordt voorbereid.


  Burgemeester en wethouders gaan de rechtbank vragen het beslag van Rob Scholte op zijn eigen inboedel op te heffen. Scholte legde twee weken terug beslag op de inboedel die de gemeente had meegenomen bij de ontruiming van het Rob Scholte Museum afgelopen voorjaar. Hij wilde daarmee voorkomen dat de spullen werden verkocht. In reactie daarop lieten burgemeester en wethouders hem weten dat hij zijn spullen mag ophalen zonder dat hij meteen de opslagkosten van 60.000 euro hoeft te betalen. Hij mocht er ook voor kiezen het contract met het bedrijf in Badhoevedorp over te nemen. De gemeente betaalt 8000 euro per maand voor het opslaan.
  Als de rechtbank het beslag opheft, wordt de inboedel verkocht. Met dat geld moet een deel van de kosten van de ontruiming en de opslag van de inboedel en de kunstvoorwerpen worden gedekt. De kunst blijft vooralsnog ongemoeid. Verantwoordelijk wethouder Michiel Wouters zegt dat niet alle eigendommen van Scholte en zijn gezin te gelde gemaakt zullen worden. ,,Er zitten dingen tussen die gevoelig liggen, zoals fotomateriaal.’’
  Advocaat Benno Friedberg vind het jammer dat Wouters aan de ene kant zegt dat hij de zaak niet op de spits wil drijven en vervolgens een nieuwe rechtszaak begint. ,,Zonde van het geld.’’ Friedberg denkt dat de gemeente weinig kans maakt, omdat alles er volgens hem op wijst dat de ontruiming onrechtmatig was.
  De advocaat van Rob Scholte zegt dat zijn cliënt druk bezig is met het opslagbedrijf. ,,Het contract dat de gemeente met Comenius heeft gesloten is veel te duur. De eigenaar lacht zich te pletter. Dat contract nemen we dus niet over. We onderhandelen over een nieuw contract. En bekijken waar we de spullen kunnen opslaan.’’
  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ik weet nog wel een paar bollenboeren hier in de buurt die het voor 10% van die € 8000 per maand willen doen. Heeft Den Helder opzettelijk zo'n duur opslagbedrijf uitgezocht en waarom?

  Een reactie posten