VVD wil betrokkenheid burger bij politiek vergroten

Datum:
 • zondag 23 september 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - Burgers die het woord willen voeren op een gemeenteraadsvergadering, kunnen dat beter doen net voordat het onderwerp wordt behandeld. Dat vindt de VVD.
  Delano Weltevreden 23-9-2018
  Nu kunnen burgers alleen aan het begin van de vergadering hun zegje doen, terwijl het onderwerp waar zij het over hebben misschien achter op de agenda staat. ,,Daarmee komt hun bijdrage aan het politieke debat soms niet goed tot z’n recht’’, zegt VVD’er Rogier Bruin.
  Het is een van de voorstellen van de VVD voor het nieuwe Reglement van Orde van de gemeenteraad. De liberalen vinden ook dat burgers zich ook op de dag van de vergadering moeten kunnen aanmelden. Nu moet dat veel eerder.
  Het onderwerp wordt maandagavond in de gemeenteraad van Den Helder behandeld.
  Noorshollands Dagblad

  3 reacties :

  Dekker zei

  We hebben afgelopen tijd in de Tweede Kamer kunnen ervaren wat de VVD bedoelt met meer betrokkenheid van de burgers. De grootste smeerlap ooit (ook die uit de 2e Wereldoorlog)van de Nederlandse politiek, premier Rutte, liet blijken geen enkele, maar dan ook helemaal geen enkele rekening met de Nederlandse bevolking te houden, wel met zijn vriendjes van het groot kapitaal en de migranten.
  Al die loze beloftes van de VVD worden zo langzamerhand lachwekkend, wel jammer dat de schoothondjes van deze regering, de vaderlandse pers, zo weinig bericht over de leugens en wantoestanden in Nederland van Rutte en zijn kontenlikkers.

  Anoniem zei

  In Hollands Kroon wordt het inspreken door inwoners tijdens de gemeenteraadsvergaderingen afgeschaft.

  Anoniem zei

  Ja in de gemeente Hollands Kroon is alles mogelijk handhaven van een uitgeklede APV als het hun uitkomt en inspreken is er niet meer bij en komt de raad en het College ook veel beter uit. Commentaar of opmerkingen kunnen ze niet gebruiken. In Den Helder is dat schijnbaar anders of is dat ook grootspraak??

  Een reactie posten