U gaat volgend jaar extreem veel meer betalen voor gas en elektra

Datum:
 • woensdag 5 september 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Gemiddeld 150 euro meer aan extra belastingen5-9-2018


  De belasting op de energierekening valt volgend jaar fors hoger uit. Volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) gaan huiseigenaren volgend jaar gemiddeld 150 euro meer aan belastingen op gas en elektra betalen. Daarmee valt die rekening een kwart hoger uit dan dit jaar, zo blijkt uit eigen berekeningen van de organisatie van huiseigenaren.

  De stijging van de energierekening is een optelsom van een hogere energiebelasting op gas, een forse verhoging van de Opslag Duurzame Energie (ODE), een verlaging van de belasting op elektra en een kleinere korting op de energiebelasting.

  De VEH vindt het vooral onrechtvaardig dat mensen die zelf niet in staat zijn om hun huis energiezuiniger te maken worden benadeeld. Ook mensen die wel maatregelen nemen om hun energieverbruik te verminderen hebben daar volgens de organisatie maar weinig voordeel van. Een besparing van 5 procent aan elektra levert volgens de VEH nog geen 5 euro aan belastingvoordelen op.

  Anp

  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  En ik dan met mijn AOW'tje ? Rutte weet het wel. Uitknijpen die hollander en asielzoeker danwel gelukszoeker onmiddellijk naar de kassa van de gemeente sturen. Huisje, inboedeltje enz., enz.

  Een reactie posten