’Hogeschool motorsport’ wil plek in Den Helder

Datum:
 • dinsdag 4 september 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - Trialclub TCO wil van de gemeente Den Helder toestemming om een terrein in te richten voor deze motorsport. De club vraagt een vergunning voor onbepaalde tijd.
  Delano Weltevreden 4-9-2018
  TCO is opgericht in Obdam, maar heeft in het verleden terreinen gehad in Warmenhuizen en Den Helder. De motorclub trok vroeger samen op met de motorcrossers, maar is nu zelfstandig. ,,Daarom zijn we nu zelfstandig op zoek naar een terrein’, zegt woordvoerder Piet Knol van TCO.
  De club zit momenteel in Breezand, op het terrein van de Firma Muntjewerf. Daar moet TCO na vijf jaar weg, omdat het bedrijf plannen heeft met het terrein.
  ,,Trial is niet te vergelijken met crossen’’, zegt woordvoerder Piet Knol. ,,Trial is de hogeschool van de motorsport. Het gaat niet om snelheid, maar om behendigheid. Je moet over een terrein met hindernissen rijden zonder met je voeten op de grond te komen. Bovendien is de geluidsbelasting veel en veel lager. Onze motoren voldoen qua geluid aan de eisen van de RDW. Je kunt met die motoren dus gewoon op straat als je ze van een kenteken voorziet.’’
  De club heeft drie plekken in Den Helder op het oog, waarvan twee op industrieterrein Kooypunt en de andere nabij de Luchthavenweg. Een van de terreinen op Kooypunt was eerder al in gebruik door crossers. Dat terrein leent zich volgens TCO voor de plaatsing van zonnepanelen die kunnen bijdragen aan de exploitatie van het clubterrein. Er zijn geen direct omwonenden, wel staan er bedrijven op enige afstand. Omwonenden hebben eerder bezwaar gemaakt tegen een crossterrein op die plek. Aan de Luchthavenweg, dicht bij de N250, ligt een voormalig recreatieterrein van de marine. Ook daar heeft TCO belangstelling voor. De trialclub realiseert zich wel dat de gemeente niet over dit terrein gaat. Nabij het Rabo-gebouw, waar nu ook het stadhuis in zit, ligt een ander terrein dat volgens TCO geschikt is. De ambtenaren en bankmedewerkers zullen nergens last van hebben, zegt de club. Het terrein wordt namelijk alleen buiten kantooruren gebruikt. Overigens komt er ook een discipline die geen geluid produceert. ,,Trial op de fiets gaan we ook op ons terrein huisvesten.’’
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten