Meeste miljonairs in Hollands Kroon

Datum:
 • donderdag 13 september 2018
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon - De gemeente Hollands Kroon telt van alle Noordkopgemeenten in absolute aantallen nog steeds de meeste miljonairshuishoudens.
  Casper Duin 13-9-2018

  Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft berekend dat in Hollands Kroon 2,4 procent van de huishoudens een miljoen euro of meer heeft. Dat komt neer op 484 huishoudens. Het CBS baseert zich daarbij op vermogenscijfers over de periode 2006 tot en met 2016. Een miljonairshuishouden heeft een vermogen van 1 miljoen euro of meer, waarbij de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld niet zijn meegeteld.
  De gemeente Schagen telt met twee procent van de huishoudens in totaal 405 miljonairs(-gezinnen). Het aantal miljonairs in Den Helder behoort ook ditmaal tot de laagste van Nederland. In de marinestad zijn er naar schatting 133 miljonairshuishoudens, slechts 0,5 procent van het totale aantal huishoudens
  De Noordkop-gemeente met procentueel de meeste rijken in de Noordkop is Texel. Hier wonen volgens de cijfers van het CBS 189 miljonairs, drie procent van alle huishoudens
  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  De meesten van de miljonairs zullen wel boeren zijn die rijk geworden zijn van alle subsidies die door het klootjesvolk opgebracht moeten worden.

  Een reactie posten