Geen aanpassingen aan uitkijktoren

Datum:
 • zondag 8 juli 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het Waddenbelevingspunt, een uitkijktoren in de Waddenhaven in Den Oever, en de weg daar naartoe zullen voorlopig niet beter toegankelijk worden gemaakt voor rolstoelers of mensen met een scootmobiel.
  Martijn Gijsbertsen 7-7-2018
  Zo blijkt uit de reactie van burgemeester en wethouders op raadsvragen van GroenLinks-fractievoorzitter Lilian Peters.
  ,,Wij beseffen dat de route naar het uitkijkpunt door de ligging op een dijklichaam smal is’’, stelt het college. ,,Verbreding en/of het aanbrengen van valbeveiliging is niet eerder aan de orde dan bij groot onderhoud aan het pad.’’
  Naar de uitkijktoren is een brug gelegd, zodat minder valide personen en mensen met kinderwagen zonder niveauverschillen het onderste bordes kunnen bereiken.
  Het verwijt dat Hollands Kroon niet voldoet aan het VN-gedrag Handicap en mensen die slecht ter been zijn worden gediscrimineerd, veegt de gemeente van tafel. ,,Het verdrag ziet toe op openbare gebouwen, niet op objecten in de openbare ruimte.’’
  Noordhollands Dagblad


  3 reacties :

  Anoniem zei

  Deze blunder heeft al meer dan genoeg gemeenschapsgeld gekost.Door weer drie miljoen Euro in die bodemloze Waddenzee pot te storten hoopt men dat later bij eventueel groot onderhoud alsnog te verwezenlijken.
  Waarschijnlijk ook naar aanleiding van geleerde uitspraken van Wethouder Theo Meskers wat voor een nog groter fiasco zal zorgen.

  Anoniem zei

  Het interesseert ze duidelijk geen barst dat minder validen er niet op kunnen. Niet dat die wat zouden missen als dat wel kon. De gemeente had al die tonnen geld beter kunnen uitgeven aan iets dat wel voor iedereen toegankelijk is.

  Sam Kooy zei

  Sta dan óp Hollandskroners. Laat je gezamenlijk horen. Zend in naar Wieringernieuws, JAS en de Meerpeen. In AP doen ze maar wat ZIJ willen. Met de inwoners: geen barst te maken !

  Een reactie posten