Dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna wil natuurvakantiepark in bos bouwen

Hollands Kroon - Anna Paulowna - Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna wil een autovrij natuurvakantiepark met veertig huisjes beginnen.


Martijn Gijsbertsen 6-7 2018De dierentuin is van plan op een bosperceel van acht hectare aan de overkant van het Lage Oude Veer, verschillende typen hobbit houses (deels ondergronds) en loghouses (gemaakt van boomstammen) te laten bouwen.

Via een nieuw aan te leggen bootjes- of pontonbrug van circa 150 meter lengte  moeten vakantiegangers toegang  tot  het bos met duurzame recreatiehuisjes krijgen. Deze brug loopt vanaf restaurant Veer nabij de dierenparkentree naar de overkant van het water.

Jaarrond

Het vakantiepark gaat jaarrond open. Gasten moeten parkeren op het terrein van Hoenderdaell. Zij kunnen hun bagage eventueel met golfkarretjes laten vervoeren.

Met het project is een investering van zo'n vier miljoen euro gemoeid. Uit overleg met de gemeente Hollands Kroon, provincie Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is volgens  Hoenderdaell-directeur Robert Kruijff gebleken dat 'die partijen in beginsel positief positief tegenover het plan staan.

De bouw kan naar verwachting op zijn vroegst medio 2020 van start.
Hoenderdaell denkt ongeveer tot die tijd nodig te hebben voor verdere uitwerking van het ontwerp, wijziging van het bestemmingsplan, het vergunningentraject en voorbereidingen.

Noordhollands Dagblad

3 reacties :

Anoniem zei

'Natuur' vakantiepark op een recent aangelegd landgoed met zwarte els en tussen bloembollenvelden en akkerland van nog geen 250 meter breed en ruim 1000 meter lang. Hoe verzin je het; nu nog even afwachten of de ambtenarij erin trapt.

Anoniem zei

Begin jaren 2000 had Kruijff het plan opgevat op zijn gesubsidieerde landgoed een dierentuin aan te leggen. Echter het bestemmingsplan voorzag daar niet in, immers het is een gesubsidieerd landgoed waar de burgers van Anna Paulowna gratis ongestoord van de natuur zouden kunnen genieten. Het werd geen dierentuin, maar politiek en ambtenaren hadden daar een oplossing voor, "EEN FAZANTERIE" ,dus dhr. Kruijff kon zijn hobby toch realiseren. Daar kwam nog bij dat Lia Franken(ex wethouder van natuurlijk het CDA) een huisvriend van dhr. Kruijff was, dus als er al vervelende oneffenheden voor dhr. Kruijff opdoemden dan werden die keurig gladgestreken door politiek en ambtenaren. Allengs kwamen er wolven, leeuwen, tijgers en noem maar op, dus het was geen fazanterie maar een dierentuin en de bezoekers moesten voor een bezoek aan het landgoed gewoon geld voor betalen terwijl een gesubsidieerd landgoed vrij toegankelijk is voor de inwoners van Anna Paulowna.
In de loop der jaren verrezen er steeds meer gebouwen op het landgoed, al of niet met een bouwvergunning en als er al geen bouwvergunning op zat dan werd dat achteraf wel even geregeld.(moet u eens proberen)
Landgoed Hoenderdaell is gelegen aan de Ecologische hoofdstructuur waar in feite niets mag of kan, dus om daar nu een vakantiepark met allerlei faciliteiten te willen realiseren is te gek voor woorden. Maar zoals tegenwoordig gewoon is: met geld kan alles, zeker als je de politiek en ambtenaren in je zak hebt.

Anoniem zei

Een deel van een schrijven van de Gemeente aan een ondernemer uit Anna Paulowna gedateerd 2012:
"Het alsnog aanvragen van een omgevingsvergunning heeft ons inziens geen zin. Wij mogen u alleen een omgevingsvergunning verlenen als het bestemmingsplan daartoe mogelijkheden biedt en tegen het verlenen van de vergunning geen bezwaren bestaan. Ook zien wij geen reden tot het starten van een uitgebreide procedure, omdat het gevraagde activiteit in strijd is met te bewaren waarden van de Ecologische Hoofdstructuur(EHS. De EHS is Provinciaal planologisch beschermd. Niet alleen wij maar ook de Provincie wil die beschermen, dit gaat boven uw economisch belang. De Provincie geeft alleen afwijkingsmogelijkheden als er sprake is van een groot openbaar belang. HIEVAN IS GEEN SPRAKE." aldus een passage uit het schrijven van de Gemeente aan een ondernemer.

In Hollands Kroon is het de gewoonte van de politiek en hoge ambtenaren om het vrienden en familie niet al te lastig te maken, maar hoe ze dit moeten gaan oplossen is een zeer lastige klus.

Een reactie posten