Bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer krijgt grondstoffenbank

Datum:
 • zaterdag 7 juli 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Er komt een zogeheten grondstoffenbank op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer.
  Martijn Gijsbertsen 6-7-2018
  Waar bouwmaterialen en granulaten afkomstig van (sloop)projecten of sloop nu veelal worden ingezameld, kan dat straks bij dit depot worden afgeleverd.

  Initiatiefnemer

  Initiatiefnemer van de grondstoffenbank is Van der Bel Sloopwerken BV, een bedrijf dat sinds 2015 ook op Agriport is gevestigd.
  ,,Duurzaamheid en hergebruik staan bij ons hoog in het vaandel’’, vertelt directeur Sjors Deken junior van Van der Bel.

  Zeeftechnieken

  ,,Vandaar dat we verschillende soorten (beton)granulaten en bouwstoffen die vrijkomen op verschillende locaties willen gaan scheiden en door middel van zeeftechnieken op het gewenste kwaliteitsniveau zullen brengen’’, zegt hij.
  ,,Dat kunnen we dan, bijvoorbeeld als grindvervanger voor betonmortel, drainagelaag of fundament voor bermen, weer als gecertificeerde bouwstof bij klanten afleveren.’’
  Het plan om als activiteit naast de huidige werkzaamheden (sloop, asbestsanering en milieutechniek) een handel in bouw- en grondstoffen op te zetten, bestond volgens Deken al een poos.

  Opslagvakken

  ,,We hebben al twee jaar een kavel van 3600 vierkante meter, aan de overkant van ons bedrijf op Agriport, in eigendom. Dat is de laatste maanden geasfalteerd en omzoomd met hergebruikte betonblokken, bedoeld als opslagvakken.’’
  Van der Bel gaat het terrein in de toekomst ook gebruiken om betonpuin recyclen tot de basisstoffen grind, zand en cement.

  Betoncentrales

  ,,We zijn met een proefmachine bezig voor dit experiment, dat in een vergevorderd stadium verkeert. We zijn in gesprek met betoncentrales, die hebben interesse in de vrijkomende producten.’’
  Deken verwacht dat de grondstoffenbank nog in de loop van dit jaar van start kan gaan.
  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Anoniem zei

  Puinbrekers en megabyteboeren; past mooi bij elkaar.

  Een reactie posten