Ook gedeputeerde Staten verontrust door beving

Datum:
 • dinsdag 12 juni 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Haarlem - Binnen een week wordt waarschijnlijk bekend of de aardbeving bij Warder inderdaad door gaswinning is veroorzaakt.
  Roel van Leeuwen 12-6-2018

  Dat liet de Noord-Hollandse gedeputeerde Adnan Tekin weten tijdens een Statenvergadering.

  De Noord-Hollandse fractie van de SP had mondeling vragen gesteld over d.e beving die vorige week plaatsvond met een magnitude van 2,5 op de schaal van richter. Hiermee was het een van de zwaar ste aardbevingen in Nederland van dit jaar.

  Fractievoorzitter Remine Alberts wilde van het College van Gedeputeerde Staten (GS) onder meer weten of zij de aardbeving verontrustend vond en of er schade aan gebouwen is opgetreden. Ook wilde ze weten of GS net met de SP van mening zijn dat de gaswinning niet alleen in Groningen, maar in de kleine gasvelden in de rest van Nederland zou moeten worden teruggedrongen.

  Teken gaf toe de aardbeving verontrustend te vinden. Hij zei zich te kunnen voorstellen dat inwoners de link met Groningen legden. ,,Hoogstwaarschijnlijk is deze beving door gaswinning veroorzaakt. Waarschijnlijk krijgen we hierover binnen een week de uitslag binnen"

  Volgens Tekin wil de NAM hierover een toelichting geven aan Provinciale Staten. Tot nu toe is er een schadeclaim ingediend bij de NAM naar aanleiding van de aardbeving die op drie kilometer onder de grond plaatsvond. Tekin stelde verder dat ook GS vinden dat in het kader van de energietransitie de gaswinning moet worden afgebouwd.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten