Molen blijft vijf jaar op Terdiek

Datum:
 • zaterdag 2 juni 2018
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Hollands Kroon - Nieuwe Niedorp - De windturbine aan de Terdiek 16 in Nieuwe Niedorp blijft daar nog vijf jaar staan.
  Lydia Jasper 2-6-2018

  Zo laat Hans Bood weten, die een vergunning op zak heeft om die molen te vervangen.

  De familie Luiken, de overburen, willen geen nieuwe turbine. en maken daartegen bezwaar. De rechtbank in Alkmaar verklaarde deze week hun  beroep tegen de verleende vergunning ongegrond.

  Het een heeft niets met het ander te maken, stelt Bood die nog niets weet over de uitspraak in de zaak tussen Luiken en de gemeente Hollands Kroon "Het onderhoudscontract van de windturbine verliep en we moesten dat weer verlengen  met vijf  jaar", zegt hij.

  De huidige molen staat er volgens hem al vijftien jaar en is toe aan vervanging. "De ashoogte blijft hetzelfde. Voor beide molens is dat vijftig meter. Alleen de wieken van de nieuwe turbine zijn twee meter langer".

  Van zijn kant zit er achter plaatsing voorlopig geen haast.  "Ik heb een vergunning en die blijft voorlopig geldig: daar zit geen einddatum op."

  Wim Luiken reageert vol ongeloof als hij hoort dat de bestaande windmolen daar nog vijf jaar blijft staan. "Ik wacht het af", zegt hij. "Maar evengoed zullen we door gaan."

  Bezwaar

  Hij en zijn vrouw Carolien hebben al besloten bezwaar te maken tegen de uitspraak van de meervoudige kamer in Alkmaar. Daarnaast moeten ze binnen 6 weken reageren. Volgens Carolien Luiken is de rechtbank onvoldoende ingegaan op hun bezwaren. Zo vrezen ze dat dat de windmolen meer geluid gaat produceren dan is voorgesteld en ook dat de turbine de toegestane hoogte gaat overschrijden.

  "De rechtbank had geen reden om te twijfelen aan de juistheid van de gegevens", zegt Wim Luiken. "Ze hebben hebben drie maanden nodig gehad om tot deze conclusie te komen. De rechtbank heeft gewoon de bezwarencommissie nagepraat. Ze papegaaien mekaar allemaal na."Hij had ook niet verwacht gelijk te krijgen, geeft hij toe. "Windmolens worden er overal doorgedrukt. Kijk maar naar de Wieringermeer. Maar ik laat niet over me heen lopen. Ik zal alle juridische mogelijkheden die ik heb aanpakken."

  Noordhollands Dagblad


  11 reacties :

  Anoniem zei

  Moet je niet binnen twee jaar of zoiets gebruik maken van een vergunning? Dan kan hij niet wachten met vervangen van de huidige molen tot over 5 jaar

  Anoniem zei

  Hij heeft een vergunning zonder einddatum, dus hij kan doen wat hij wil. Jammer voor de buren!

  Anoniem zei

  De molen wordt na 15 jaar vervangen.
  Heeft dat niet te maken met de subsidieverlening????? Daar draait alles om!

  De molen is niet af. Al die molens worden naar het buitenland verkocht.

  Dekker zei

  De rechtstaat in Nederland is weer terug bij wat kort voor en in de oorlog 1940-1945 de norm was. We hebben geen rechtstaat meer, alles wordt bepaald door het groot kapitaal.
  Als het groot kapitaal opdraagt de bevolking te knechten middels de meest idiote (klimaat)maatregelingen dan voert de Rechterlijke macht dat uit en de burgers zijn kansloos. We zien het keer op keer gebeuren met uitspraken bij de "verwarde" migranten die moordend te werk kunnen gaan.
  De uitleg is dat ze getraumatiseerd zijn, hoeveel Nederlanders, Belgen, Duitsers, Italianen, Engelsen, enz. hebben gemoord na de 2e Wereldoorlog omdat ze getraumatiseerd waren? Voor zover bekend niet 1, dus zou het niet aan de islam liggen beste wegkijkende politici????

  Anoniem zei

  "De rechtbank had geen reden om te twijfelen aan de juistheid van de gegevens"

  De gegevens van Hollands Kroon / RUD of de gegevens over de verwachte overlast?

  Wacht maar tot de nieuwe molen er staat, dan moeten de omwonenden aantonen dat hij niet aan de normen voldoet. Hollands Kroon / RUD belazeren altijd de metingen.

  Anoniem zei

  De RUD hadden ze al lang moeten opheffen wegens grenzeloze onbekwaamheid en vooringenomenheid en partijdigheid. De burgers zijn altijd de klos bij RUD, kan ook niet anders want de bestuurders van deze onzin instelling zijn bijna allemaal politici. Mensen klagen bij de Gemeente, de Gemeente schakelt de RUD in en vervolgens moet in veel gevallen diezelfde wethouder, of een bevriende collega wethouder, over de klacht van de bewoners oordelen. Zelfs een zwakbegaafde zal begrijpen dat er van onafhankelijk onderzoek helemaal niets terecht komt. Zo gaat dat al tientallen jaren in Hollands Kroon en in Schagen. Een rechter gaat altijd mee in de verhalen van de ambtenaren en daar helpt niets aan. Als de rechter niet meegaat geeft hij daarmee te kennen dat de ambtenaren hebben gelogen en dat zal een rechtbank dus nooit doen.

  Anoniem zei

  Deze buren moeten zich diep schamen Nederland moet verduurzamen kijk wat er in Groningen gebeurd.
  Wind is gratis energie en vooral schoon, dat een windmolen wat geluid maakt wennen we snel aan ik woon zelf naast een drukke doorgaansweg was ook even wennen.o
  En dat de moleneigenaar wat subsidie ontvangt is nog al begrijpelijk een molen is een enorme investering.
  Mijn pet af voor deze ondernemers.

  Dekker zei

  Laatste anoniem, teveel coke gesnoven?
  Heeft u de verwoesting in China al eens gezien vanwege de winning van grondstoffen voor de magneten van de windmolens?
  Duurzaam? alleen als je in sprookjes en de propaganda van de NPO gelooft.

  Anoniem zei

  De klimaat gekkies worden met de dag gekker met opmerkingen als wind is gratis. De bouw van een molen kost heel veel energie en materiaal. Ook de kunsstof wieken kosten veel aardolie om de harsen te produceren. Dat miljoenen vogels en zeedieren omkomen vanwege de zwaaipalen of door het kabaal onder water is opeens niet belangrijk meer voor de idioten. Ook begrijpen ze nog steeds niet dat als de zon niet schijnt of er geen wind is dat de energie centrales net zo hard moeten werken als wanneer dat wel het geval is, zo'n ding kan je zo maar niet uitzetten.
  Vraag de dwazen niet naar het percentage CO2 want ze hebben geen flauw idee. Zo hebben ze er ook geen idee van de 1 warmtepomp meer stroom verbruikt(ca. 4000KW) als een normaal gezin.(300KW)
  Wie gaat in hemelsnaam de energie leveren van een paar miljoen warmtepompen in Nederland? De dwazen hebben er geen idee van en de burger maar betalen en kromliggen.

  Anoniem zei

  Feit is dat die molens niet in de tuin van klimaatgekkies staan, maar op het land van cda- en vvd-boeren die daar stinkend rijk van worden.

  Anoniem zei

  Bezwaar tegen kernenergie vanwege opslag afval...dat is altijd nog beter dan al dat vuil en Co2 dat wordt geproduceerd door de fabricage van deze afschuwelijke windturbines. Het is wat de eerdere reactie hier zegt..ga nu eens uitrekenen hoeveel Co2 en afval al deze molens veroorzaken wereldwijd..weegt niet op tegen de zogenaamde schone energie.
  Na 10 jaar worden ze meestal alweer vervangen weer gigantische putten gegraven volstorten met beton wat Co2 afgeeft, groot vervoer met dieselvrachtwagens om turbines te plaatsen, daarna onderhoud staan telkens stil dus weer horde diesel busjes op de weg voor onderhoud, afgedankte molens naar buitenland dus weer vervoer over de weg etc..
  Nog niet gesproken over vervuiling in arme landen om al het koper te delven. Al met al voegt niets toe aan het milieu allemaal kwestie van subsidie opmaken een lobby van geldverdieners in kader van het milieu.
  Pure onzin al deze vervuiling maakt meer doden dan ooit een kerncentrale heeft gedaan.

  Een reactie posten