Bestuursrechter beslist over feesten Havenkade

Datum:
 • zaterdag 2 juni 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer - De eigenaar van een horecagroothandel/cateringbedrijf aan de Havenkade in Middenmeer vecht dinsdag bij de Raad van State in Den Haag een uitspraak van de rechtbank in Alkmaar aan. 
  2-6-2018  De man wil op genoemde locatie bedrijfsfeesten gaan verzorgen.

  lngetrokken 

  De gemeente Hollands Kroon heeft die eerder vanwege rechtswege toegekende vergunningaanvraag ingetrokken, nadat diverse ondernemers in de buurt hadden geklaagd. Zij vrezen voor parkeer- en geluidsoverlast.

  De rechter gaf de gemeente gelijk en stelde eerder dat Hollands Kroon niet tot een wijziging van de bestemming en een goede belangenafweging kon overgaan, omdat het horecabedrijf onvoldoende informatie had aangeleverd.

  Zo ontbrak een bedrijfsplan, misten gegevens over frequentie, omvang en omschrijving van de nieuwe activiteiten, begin en eindtijden, een beschrijving van de muziek en eventuele isolatiemaatregelen.

  De eigenaar komt nu in hoger beroep tegen die uitspraak bij de hoogste bestuursrechter.

  Ook twee omliggende bedrijven van de Havenkade in Middenmeer komen bij de Raad van State in verweer tegen hetzelfde vonnis.

  Zij vinden dat de rechtbank had moeten uitspreken dat de bedrijfsfeesten op die locatie niet kunnen en willen hierover nu definitief uitsluitsel.

  Noordhollands Dagblad  3 reacties :

  Dekker zei

  Merkwaardig dat het College geen problemen heeft met geluid- en parkeeroverlast bij bevriende bedrijven. Een goed voorbeeld van deze selectieve beslissingen is Coƶperatie ZAP te Van Ewijcksluis. ZAP heeft helemaal geen parkeerplaatsen op eigen terrein voor vrachtwagens en er is al tientallen jaren sprake van stof en geluidsoverlast en als beloning voor al die overtredingen mogen ze, ondanks de restricties in het Bestemmingsplan(minimaal 7), toch fors uitbreiden. Kosten nog moeite worden door dit College gespaard de uitbreiding te faciliteren terwijl het vorige College nog oordeelde dat uitbreiding niet mogelijk was. Hoe geloofwaardig is de politiek nog?
  Zoiets wordt ook wel "Meten met 2 maten" genoemd en dat geeft alleen maar aan dat het in de politiek een grote smerige rotzooi is.

  Anoniem zei

  Goh, is ZAP nog steeds niet weg?

  Anoniem zei

  Anoniem, ZAP kan ook niet weg omdat vervuilde grond(met o.a.kwik en PAK's) niet verkocht mag worden of het zou eerst gesaneerd moeten worden en dat is een miljoenen kostende operatie voor ZAP want de vervuiler betaalt. Misschien dat het de bedoeling van de boeren is de gemeenschap te laten opdraaien voor de saneringskosten, dat is nog niet duidelijk, dat moet nog blijken uit de onderhandelingen tussen ZAP, gemeente en Provincie. Vandaar ook dat de vrienden van ZAP, het college van H.K. met o.a. wethouder Groot, zelf agrariƫr en belanghebbende, alles in het werk stellen om ZAP te plezieren door toestemming geven voor uitbreiding op, zoals uit onderzoeken is gebleken, vervuilde grond. Het rookgordijn dat ZAP heeft aangelegd om te willen verhuizen is alleen bedoelt de mensen in slaap te sussen.

  Een reactie posten