Meer afval naar stortlocaties HVC

Datum:
 • dinsdag 19 juni 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer - Ruim 29 miljoen kilo - Meeste volume naar Middenmeer
  Martijn Gijsbertsen 19-6-2018

  Bij de HVC-afvalbrengstations Middenmeer, Schagen en Den Helder is in 2017 bíjna 29,1  miljoen kilogram grof afval gestort. Dat is ruim 2,8 miljoen kilo meer dat het jaar ervoor.

  Het aantal bezoeken van particulieren aan HVC-locaties in de Noordkop is met bijna 30.000 gegroeid naar zo'n 367.000. Zo blijkt uit cijfers van het afval- en energiebedrijf die door deze krant zijn opgevraagd.

  Populariteit 

  Middenmeer verwerkt met ruim 11,8 miljoen kilo (bijna zestien procent groei) het meeste volume. Dat komt omdat behalve inwoners van Hollands Kroon ook die uit Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Opmeer, Stede Broec, Drechter- en Koggenland daar mogen storten.

  _____________________________________

  App

  Wie niet precies weet welk afval bij welke
  stroom hoort, kan de HVC-app op zijn of haar
  mobiele telefoon of tablet downloaden en 
  gebruik maken van de afvalwijzer.
  ______________________________________

  Schagen, waar ook inwoners van Hollands Kroon heen mogen, volgt met bijna 11,4 miljoen kilo (dik twaalf procent meer). Den Helder sluit de rij met ruim 5,9 miljoen kilo (half procentje extra).

  Qua populariteit staat Schagen bovenaan met bijna 128.500 bezoekers (ruim zeven procent meer). Den Helder volgt met dik 127,500 mensen (groei zeventien procent), Middenmeer heeft bijna 113.000 klanten (drie procent extra).

  ,,Inwoners doen ontzettend goed mee met het apart houden van plastic verpakkingen, blik en drinkpakken'', stelt Annemiek Meijer namens HVC.,,Die hoeveelheden zien we vooral toenemen. We recyclen daarvan 71 procent."

  HVC merkt regelmatig dat ook hard plastic tussen het huishoudelijk plastic in zakken of containerbakken verdwijnt. Dat is niet de bedoeling en kan beter apart het afvalbrengstation worden ingeleverd.

  ,,Mensen gooien met de beste bedoelingen af en toe toch materialen in de bak voor plastic die hier niet in thuis horen", aldus Meijer.,,Speelgoed, tuinstoelen en zwembandjes kunnen alleen worden hergebruikt als ze apart worden ingeleverd. Alleen dingen die als verpakking zijn gebruikt, leeg zijn en uit de keuken of badkamer komen, mogen in de container."

  Wasmanden 

  De kwaliteit van harde kunststoffen die apart via HVC worden ingeleverd, zijn volgens Meijer van prima kwaliteit.,,We krijgen regelmatig complimenten van de verwerker, die van oude wasmanden, afdruiprekken of speelgoed bijvoorbeeld nieuw tuinmeubilair maakt."

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten