Geen botsauto’s in Hippo, dan komen wij ook niet..

Datum:
 • zondag 10 juni 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • HOLLANDS KROON – Het is voor de kermisexploitanten klip en klaar, geen botsauto’s dan ook geen andere attracties op de kermis van Hippolytushoef.
  door hkredactie 10-6-2018
  Door dit standpunt lijkt de kermis in Hippolytushoef een droevig einde te krijgen.

  Geen botsauto’s is geen oplossing

  Voor de kermisexploitanten is de oplossing die de gemeente Hollands Kroon en de organisatie achter de kermis in Hippolytushoef hebben bedacht geen oplossing, “De botsautootjes zijn een zeer belangrijk onderdeel van de kermis en zonder deze grote publiekstrekker kunnen wij de boel ook wel sluiten,” vertelt een exploitant aan Hollands Kroon Actueel. “Wat overblijft is een kinderkermis met een paar kleine attracties.
  Ook de plaatselijke horeca zal het gemis van de kermis danig gaan voelen in de portemonee en het is maar afwachten wat de financiële gevolgen zijn voor de horecaondernemers in het dorp die het juist van dit soort evenementen moeten hebben om het hoofd boven water te houden

  Slecht nieuws

  Afgelopen januari kreeg Karin Jonker-Blokker het slechte nieuws dat de botsautootjes niet meer gewenst op de plek waar zij altijd stonden en ze naar een andere locatie moesten uitkijken of een kermis zonder botsautootjes moesten organiseren. Direct hierop lieten de overige kermisexploitanten al weten dan ook niet naar Hippolytushoef te komen waardoor de kermis zou worden afgeblazen.
  “Ik weet het ook even niet meer, een andere plek voor de botsautootjes is er niet en de rapporten zijn klip en klaar, er is ruimte genoeg voor de brandweer om er langs te kunnen maar de gemeente schuift het rapport gewoon aan de kant en besluit dat de botsautootjes daar niet meer mogen staan”,  vertelt zij aan Hollands Kroon Actueel.

  Deur staat open

  Volgens burgemeester Nawijn blijft de deur van het gemeentehuis altijd open voor de exploitant van de botsauto’s. Als zij een alternatieve locatie weet te vinden, bijvoorbeeld door te schuiven met de andere atrracties, dan kan zij altijd voor een nieuwe vergunning aankloppen. Ook al is de termijn officieel verstreken, toch wil de gemeente graag meewerken. 
  Hollands Kroon Actueel

  2 reacties :

  Sam Kooy zei

  ....."graag meewerken" door de gemeente ? Ge grootste leugen in mijn leven. Hoe durven ze. Nog nimmer anders bezig geweest dan zaken te traineren, frustreren, etc. Denk maar aan de "Zorg", ZAP, Scholenbouw in Hippolytushoef (wethouder van Dijk), Zwembaden (zelfde figuur) en vele andere. Máár: Meskers terug. Er is hoop. Hoop op nóg meer gedonder !

  Sam Kooy zei

  En verder niet te vergeten de druk op de fa. Luijt in Den Oever, het homostrandje in de Hofmanshaven ook aldaar, de millioenen kostende nu onbruikbare LEGE Kooyhaven, Dan de nodige commotie rond vriend Westerkamp. Ook al opgelazerd vóórdat hij in samenspraak met Nawijn en Meskers op zijn duvel kreeg van de Gemeenteraad. Wanneer doet het Volk van Hollandskroon eindelijk eens zijn mond open. Inspreken op de Raadsvergaderingen. Sta op en samenwerken om dit zooitje figuurlijk te elimineren ! Dát moet het credo zijn. Voorop in dat proces: VVD en SHK.

  Een reactie posten