Agrariër vreest voor schade door windpark

Datum:
 • donderdag 28 juni 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Agrariër Albert Hoedjes uit Anna Paulowna heeft de exploitanten van Windpark Westeinde aansprakelijk gesteld voor eventuele schade aan zijn kostbare drainagesystemen.
  Martijn Gijsbertsen 28-6-2018  De zeven turbines naast het Noordhollands kanaal tussen Breezand en 't Zand worden vervangen door nieuwe efficiëntere exemplaren.

  De sloop van de oude windmolens en de aanleg van de fundaties voor de nieuwe turbines is volgens Hoedjes met dusdanige trillingen gepaard gegaan, dat hij vreest voor de grondstructuur.

  De Poldenaar heeft dertig hectare grond, waarop hij bloembollen, aardappelen en groenten teelt.

  "Het is nog niet gezegd dat er daadwerkelijk wat aan de hand is", aldus Hoedjes. "Maar ik heb de opdrachtgever van de werkzaamheden per aangetekende brief laten weten dat, wanneer achteraf blijkt dat er schade is ontstaan, ik die zal verhalen."

  De agrariër vermoedt dat pas in het najaar kan worden vastgesteld of zijn drainagesystemen zijn beschadigd. "Nu is het droog. Pas dan is er nattigheid en zie je of er water wordt afgevoerd of niet."

  Tweede leven

  Het nieuwe windpark moet nog dit jaar gaan draaien, volgens planning in september. De oude turbines zijn verkocht naar het buitenland en krijgen een tweede leven in Kazachstan.

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten