Wieringer zomerkermis staat op losse schroeven

Datum:
 • maandag 7 mei 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - De zomerkermis in Hippolytushoef (26-30 juli) staat, net als vorig jaar, op losse schroeven.
  Martijn Gijsbertsen 7-5-2018
  Aanleiding is opnieuw de plek van de botswagens van de firma Jonker-Blokker, die van de gemeente Hollands Kroon nu definitief niet meer op het Kerkplein mogen staan.
  Burgemeester Jaap Nawijn dreigt organisator Stichting Behoud Nederlandse Kermissen geen vergunning voor Hippolytushoef te verlenen als er eind mei geen nieuwe indeling voor de attracties in het Wieringer dorp komt.
  Volgens Nawijn staan de botswagens te dicht op nabijgelegen (winkel)panden, waardoor sprake is van een onveilige situatie.

  Hulpdiensten

  De attractie is dusdanig groot, dat er onvoldoende ruimte voor hulpdiensten zou zijn. Verder bestaat bij brand volgens de burgemeester de kans op overslag naar gebouwen in de buurt.
  ,,Eenmalig en bij hoge uitzondering heb ik vorig jaar toegestaan dat de botswagens op de oude plek mochten staan, op voorwaarde dat er permanent twee brandwachten aanwezig zouden zijn’’, aldus Nawijn.
  ,,Dat was een noodoplossing, waarbij duidelijk te kennen is gegeven dat er dit jaar een alternatieve plek voor die attractie zou moeten komen. Daarover kan onmogelijk een misverstand bestaan.’’
  Exploitante Karin Jonker-Blokker noemt de situatie een ’drama’, stelt geen alternatieven te hebben en staat voor haar gevoel met de rug tegen de muur. ,,We staan al sinds 1964 op het Kerkplein, er is nooit wat gebeurd. Ik heb berekeningen laten maken, van kans op brandoverslag is geen sprake: we staan vier meter uit de gevels vandaan.’’

  Zweefmolen

  Uitwijken naar het Aldi-parkeerterrein kan niet, omdat de supermarkt dat niet toestaat. Ruilen met de zweefmolen op ’t Hoekje is volgens Jonker-Blokker ook geen optie, want die heeft een te grote ’zwaaicirkel’ voor het Kerkplein.
  ,,Wij zien geen andere mogelijkheden. Ook collega-exploitanten willen niet dat de botswagens weg gaan van het Kerkplein: dat haalt de loop eruit, ook voor de horeca.’’

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Sam Kooy zei

  Tot de laatste dag zal zal Nawijn als burgemeester (is hij dat wel ?) zijn buizerdvleugels laten klapperen in hetgeen hij - en dát is wel héél duidelijk geworden - het grootste genoegen schept. Tot heden toe heeft geen zinnig mens met minimale herseninhoud in de verste verte niet begrepen waarom organisatie's Nawijn bij de opening van zekere festiviteiten hebben uitgenodgd deze te openen. Ik ben ontsteld.

  Anoniem zei

  Het rancuneus handelen van Nawijn is weer duidelijk merkbaar. Net een klein kind die als hij zijn zin niet krijgt, later alsnog zijn zin tracht door te drammen. Dit soort figuren zijn "het probleem" in heel Nederland om een samenleving leefbaar te houden. De opkomst bij de verkiezingen geeft wel aan dat de mensen helemaal geen enkel vertrouwen meer in de politiek en het ambtelijke circus wat daar om heen draait. De benoemde burgemeester is wat dat betreft op hoofdlijnen een grote flop, want deze dient enkel om de macht in stand te houden van een kleine kliek die niets op heeft met de Nederlandse bevolking. Wat heeft Nawijn in zijn gehele loopbaan als burgemeester daadwerkelijk gepresteerd? Zijn er naast schandalen nog enkele positieven punten voor de bevolking te noemen in de gemeenten waar hij als "opgedrongen" burgemeester is gepositioneerd? Nawijn is een voorbeeld van de teloorgang van Nederland in het geheel.

  Een reactie posten