Aanpak van niet rolstoelvriendelijke bushaltes in Hollands Kroon kost 1,6 miljoen

Datum:
 • woensdag 30 mei 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - In totaal 83 bushaltes in Hollands Kroon zijn nog niet optimaal toegankelijk voor mindervalide reizigers.

  Onderzoek

  Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de gemeente door een gespecialiseerd bureau, dat per halte direct een ontwerp en kostenopgave heeft gemaakt.
  Om deze haltes aan te pakken en gebruiksvriendelijk te maken voor rolstoelers en mensen die slecht ter been zijn, is ruim 1,6 miljoen euro nodig.

  Subsidieverzoek

  Hollands Kroon heeft hiervoor een subsidieverzoek ingediend bij de provincie Noord-Holland. De haltes moeten voor 2020 zijn verbeterd.
  De gemeente stelt dat alleen de bushaltes waarvoor subsidie wordt verstrekt, kunnen worden aangepakt. Voor de rest is geen geld.
  Noordhollands Dagblad
  4 reacties :

  Anoniem zei

  Bussen rijden er nauwelijks meer in Hollands Kroon. Het openbaar vervoer is door de provincie geheel gericht op de grote steden. Waarom investeren als er nauwelijks nog een bus rijd door de opgedrongen bezuinigingen vanuit de provincie. Scholieren kunnen geen eens meer met de bus bij het station Anna Paulowna komen. Lekker duurzaam al die auto's die heen en weer rijden om kinderen te halen en brengen naar station Anna Paulowna.

  Anoniem zei

  Is het niet ten hemel schreiend dat er een gespecialiseerd duur bureau nodig is om te constateren dat de bushaltes rolstoel onvriendelijk zijn?
  Is er nou geen "thuiswerkende" ambtenaar die dat zelf kan verzinnen?
  We barsten in Hollands Kroon van de ambtenaren maar als er iets is moet er een duur bureau ingehuurd worden. Kennelijk is het niveau van het ambtenaren apparaat dermate laag dat vanwege al die uitbestedingen de burgers van HK op nog meer kosten getrakteerd worden en de politiek blijft zwijgen, die begrijpen er ook niets van zo lang ze hun maandelijkse vergoeding van de gemeente krijgen.

  Anoniem zei

  "Voor de rest is geen geld." Dat is een keuze. De gemeente heeft meer dan twee miljoen euro overgehouden, zegt ze.

  Sam Kooy zei

  Anoniem of Anoniemen: dat weten jullie toch. Politiek is één grote leugen !

  Een reactie posten