Hollands Kroon wil winst Noorderkwartier

Datum:
 • woensdag 25 april 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Schagen - Directeur Jan van Hooff van Noorderkwartier is verbijsterd over het voorstel van Hollands Kroon. 
  Mike Deutekom 25-4-2018
  Noorderkwartier NV, het bedrijf dat voor de gemeenten in de Noordkop werk voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt mogelijk maakt, heeft financieel een goed jaar achter de rug.

  Reden voor Hollands Kroon om als aandeelhouder winstdeling te verlangen.

  In een memo van Hollands Kroon staat dat Noorderkwartier NV in 2017  715.000 euro winst heeft ge
  maakt. Dat resultaat zou op de jaarrekening2017 van het bedrijf te zien zijn, volgens de memo. Dit is bijna drie maal zoveel als waar volgens de begroting op gerekend zou zijn.

  Het college van Hollands Kroon stelt nu voor om de winst te laten  uitkeren aan de aandeelhouders (de gemeenten) als winstdeling. ,,Als Noorderkwartier kan aantonen dat het bedrag noodzakelijk is voor toekomstige investeringen, dan wel voor impulsen voor de bedrijfsvoering dan blijft het binnen de onderneming. als dat niet aangetoond kan worden dan is uitkering aan de gemeente gewenst", staat in de memo.

  Directeur Jan van Hooff van Noorderkwartier is verbijsterd over het voorstel van Hollands Kroon. ,,Hoe komen ze aan de cijfers? Ik moet het jaarverslag nog maken. Over een maand of twee is dat klaar en dan is dat ook openbaar. Een bedrijf laten werken onder gemeenten blijft lastig.Ik wil hier verder geen commentaar op geven."

  Noordhollands Dagblad
  5 reacties :

  Anoniem zei

  Is de financiële nood zo groot in Hollands Kroon?.......

  Maak gewoon Meskers weer wethouder financiën. Weet je zeker dat het probleem nog groter wordt. De ambtenaren hebben het toch altijd gedaan.

  Anoniem zei

  Ja, wie van de drie op financiën?

  De miljoenen van Meskers zijn we nog niet vergeten.

  Van Gent met de zorgtoestanden is absoluut niet capabel.

  Blijft over Groot. Die kan het beste liegen van de drie, die zal daar in Hollands Kroon gewoon mee weg komen nog eens 4 jaar lang. Dus de beste leugenaar moet je wel op financiën hebben, gezien de huidige situatie.

  Hollands Kroon heeft geen betere leugenaar.

  Anoniem zei

  Wat zijn de meesten toch weer negatief.
  Die wethouders maken een nieuwe start zo gauw ze geïnstalleerd zullen zijn.Geef ze de kans en de ruimte,want eens een dief hoeft niet altijd een dief te zijn.De omstandigheden zijn anders en de tijd zal het leren en anders zijn er over vier jaar weer verkiezingen en kunnen ze er definitief op afgerekend worden.

  Anoniem zei

  Waar baseert HK de cijfers op? O ja, dat moet je je altijd afvragen als HK het over cijfers heeft. Klopt nooit.

  Anoniem zei

  welke omstandigheden zijn anders, anoniem 3?

  Een reactie posten