CDA staakt gesprekken

Datum:
 • zaterdag 14 april 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - Onvoldoende vertrouwen tussen Helderse partijen - Jan Nagel (50Plus) wordt nieuwe informateur - CDA sluit coalitie met Beter voor Den Helder niet uit
  Delano Weltevreden 14-4-2018

  Het CDA heeft de stekker getrokken uit de Helderse coalitiebesprekingen met Beter voor De Helder, Seniorenpartij, PvdA, Christenunie en Seniorenpartij.

  Beter voor Den Helder heeft Jan Nagel (50Plus) gevraagd om te onderzoeken welke coalitie mogelijk is. De nieuwe informateur gaat waarschijnlijk maandag al aan de slag.

  De Christendemocraten vinden dat zijdoor andere partijen te argwanend worden bejegend. Daarom is er wat hen betreft geen stabiele basis om nu met hen een coalitie te vormen.

  Handreiking 

  CDA-voorman Harmen Krul zegt dat hij de deur voor een coalitie met Beter zeker niet dichtgooit.
  ,,Ik ben het eens met informateur Huibers dat CDA en Beter voor Den Helder elkaar eerst diep in de ogen moeten kijken om te zien hoe er een stabiele coalitie gevormd kan worden. Die handreiking hebben we gedaan. Maat Beter voor Den Helder wil er niet blanco in gaan. Die houdt vast aan de zes genoemde partijen. Wij wachten af wat Beter nu gaat doen."

  Beter-leider Carlo Assorgia herhaalt dat zijn partij niet met VVD en D66 wil regeren. ,,Vanwege hun bestuursstijl, hautain. De burger heeft wat hen betreft eens in de vier jaar iets te vertellen, wij willen de burger juist meer betrekken bij het besturen van de stad. Bovendien hebben we eerder gezien wat regeren met deze partijen voor resultaat heeft. Trots had vijf zetels en bestaat niet meer. De Stadspartij had bij de vorige verkiezingen elf zetels en heeft er nu twee. Wij trappen daar niet in."

  Vandaag praat Assorgia met Jan Nagel, fractievoorzitter van 50Plus in de Eerste Kamer. Die moet vanaf komende week onderzoeken welke coalitie er met BvDH gevormd kan worden. Jan Nagel heeft een indrukwekkende staat van dienst motiveert Assorgia zijn keus. ,,Hij is de oprichter van 50Plus en is ook senator geweest voor PvdA. In 1994 is hij met Leefbaar Hilversum in één klap de grootste partij geworden. Hij is wethouder geweest. Boven dien heeft hij ervaring met het smeden van coalities tussen landelijk en lokale partijen."

  Assorgia heeft niets dan lof voor informateur Huibers die door her CDA was voorgedragen. ,,Hij stond echt boven de partijen en ik heb veel van hem opgestoken."

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten