Rechter: Rob Scholte moet postkantoor Den Helder uit

Datum:
  • woensdag 14 maart 2018
  • in
  • Categorie:
  • Den Helder - Kunstenaar Rob Scholte moet binnen dertig dagen het oude postkantoor, waarin hij zijn Rob Scholte museum heeft gevestigd, verlaten.

    13-3-2018
    Hij kan geen aanspraak maken op huurbescherming.
    Met die uitspraak stelt het gerechtshof in Amsterdam de gemeente Den Helder dinsdag in het gelijk in de zaak die de gemeente tegen de kunstenaar had aangespannen.
    Het oude postkantoor is recent verkocht aan aannemersbedrijf Kees Jan Tuin.
    Eerder won de gemeente ook al een zaak tegen Scholte, waarin zij eiste dat de kunstenaar het beslag dat hij op het gebouw had gelegd, ongedaan zou maken.
    Volgens de rechter is sprake van een grote betalingsachterstand van Scholte aan de gemeente (in september vorig jaar bedroeg die al bijna twintigduizend euro aan openstaande energierekeningen) en is dat alleen al voldoende reden om de eis van de gemeente toe te wijzen.
    ,,Het hof vindt deze betalingsachterstand een zo ernstige schending van Scholtes verplichtingen dat op grond hiervan de ontruiming gerechtvaardigd is.''
    Volgens Scholtes advocaat Benno Friedberg doet het vonnis ’geen recht aan de jarenlange investeringen die Rob Scholte in het museum heeft gedaan’ en wordt de kunstenaar nu afgerekend op een betalingsachterstand.
    ,,Het is een dreun voor Rob Scholte.’’ Volgens de advocaat worden nu alle opties bekeken. Scholte gebruikt het pand als museum, atelier en woonruimte voor zijn gezin.
    Burgemeester en wethouders van Den Helder zeggen het jammer te vinden dat er een rechter voor nodig was om duidelijkheid in de situatie te scheppen, maar zijn blij dat de gemeente nu verder kan. ’Het belangrijkste doel, ook dit deel van het stadshart opknappen, komt nu snel dichterbij’, zegt de gemeente in een persbericht. Het college richt zich nu op de levering van het pand aan bouwbedrijf A. Tuin Den Helder BV, de koper van het gebouw.

    Noordhollands Dagblad


    4 reacties :

    Anoniem zei

    Den Helder.........................het Beiroet van Nederland.

    Ik schreef het afgelopen week al maar dit laat het ook zien.

    Anoniem zei

    Moet Scholte zijn rekeningen maar betalen, eigen schuld!!

    Anoniem zei

    Soms hoor je geruchten over fusies tussen HK en Den Helder; dan kunnen inwoners van HK beter gaan verhuizen of emigreren, want de zooi in HK gaat dan Helderse en dus nog ergere proporties aannemen. Jongens, wij worden verraden!

    Anoniem zei

    Ik stem VOOR Den Helder!!

    Een reactie posten