Hollands Kroon heeft nauwelijks buffer voor tegenvallers

Datum:
 • vrijdag 9 maart 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Hollands Kroon heeft momenteel te weinig vet op de botten om de komende jaren eventuele financiële tegenvallers op te vangen.

  Martijn Gijsbertsen 9-3-2018

  Dat constateert de auditcommissie, de gemeentelijke rekenkamer die bestaat uit diverse raadsleden en het huishoudboekje nauwlettend in de gaten houdt.

  Ondergrens

  ,,De algemene reserve voldoet bij lange na niet aan de door de gemeenteraad vastgestelde ondergrens van twee miljoen euro’’, aldus CDA’er Reginald Visser, voorzitter van die commissie.

  Liander-aandelen

  Burgemeester en wethouders wilden het tekort eventueel aanvullen door pas overgedragen Liander-aandelen ter waarde van 2,3 miljoen te verzilveren.
  Die blijken niet vrij en slechts voor een beperkte markt verhandelbaar. Bovendien kan de opbrengst volgens de gemeente-accountant niet aan de buffer worden toegevoegd.

  Polsstok

  ,,De financiële polsstok van Hollands Kroon is korter dan wordt voorgesteld, de stand te rooskleurig weergegeven’’, aldus Visser.
  Wethouder Theo Groot (ook CDA) erkent dat de reservepot ’niet overloopt’. Hij verwacht deze op te krikken met incidentele meevallers.

  Noordhollands Dagblad  3 reacties :

  Anoniem zei

  Met dank aan Nawijn, Meskers, Groot, Van Gent en Westerkamp.
  Nog 4 jaar zulke idioten en dan is Hollands Kroon failliet.

  Kapitein Rob zei

  Nee hoor, Hollands Kroon gaat nooit failliet. Gewoon de belastingen verhogen waardoor burgers misschien failliet gaan maar dat interesseert deze minkukels geen moer. Met vrindje Meskers voorop wel te verstaan.

  Anoniem zei

  Nawijn gaat al weg maar neem svp Meskers en een zootje ambtenaren mee.
  Meskers GO HOME, snap je het nog niet dat je persona non grata in de polder bent.

  Een reactie posten