Toekomst polders in Noordkop is thema van PvdA-avond

Datum:
 • vrijdag 16 februari 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Noordkop - Grote stallen, hightech landbouw, zonneweides. 

  Het platteland komt steeds meer onder druk te staan, stelt raadslid Jan Schrijver van de PvdA-Schagen.
  Over de toekomst van het open gebied in de Kop van Noord-Holland houdt de PvdA donderdag 22 februari een openbare discussieavond in Warmenhuizen.
  In het Dorpshuis geven eerst diverse sprekers hun visie. Een van hen is bloembollenkweker Martijn van den Berg uit ’t Zand, voorzitter van land- en tuinbouworganisatie LTO in Schagen, Heerhugowaard en Langedijk.

  Keuzes

  ,,We moeten met z’n allen keuzes durven maken”, zegt Jan Schrijver. Hij is eigenaar van De Lepelaar in Sint Maarten, een biologisch-dynamisch tuindersbedrijf.
  Hij noemt zich ’een van de meest groen-denkende raadsleden van Nederland’. ,,Keuzes moéten, anders blijft er niets over van het platteland. Wat willen we?”

  Bolleneiland

  Schrijver geeft enkele schoten voor de boeg. Hij suggereert een ’bolleneiland in zee’. ,,Moeten delen van de gemeente worden benoemd tot landschapspark? Meer ruimte voor biologische landbouw?”
  Volgens hem maken steeds meer omwonenden zich zorgen over het ’gebruik van landbouwgif en het dreigende voortbestaan van weidevogels’.

  Gedeputeerde Tekin

  Op de bijeenkomst licht Schrijver zijn visie verder toe. Na een inleiding van LTO-voorman Van den Berg gaat gedeputeerde Adnan Tekin in op het thema. De PvdA’er ’doet’ in Haarlem onder meer natuur, milieu en arbeidsmarkt.

  Aanmelden

  Dorpsstraat 126, inloop vanaf 19.15 uur, aanvang 19.30 uur. Einde rond 21.30 uur. Aanmelden voor 20 februari via schagen@pvda.nl.

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten