Martin Bosma over het afschaffen van het referendum.....

Datum:
 • vrijdag 16 februari 2018
 • in
 • Categorie: ,

 • Martin Bosma (PVV) over het afschaffen van het referendum


  Gestoken in zijn zwarte begrafenisplak hield Martin Bosma een lijkrede voor de Wet raadgevend referendum, die door messteken om het leven is gekomen. De dader is bekend (Alexander Pechtold), maar kan niet worden aangehouden omdat hij zich helaas heeft verschanst in zijn penthouse.  Ga er even voor zitten. Pak er een stukje kaas bij en zo’n sponzige uitvaartcake. Doosje tissues op tafel en natuurlijk uw bedroefd kijkende familie om u heen.
  Voor u ligt namelijk opgebaard het Wet raadgevend referendum. Het was ooit een revolutionair en ambitieus plan. eindelijk werd de indirecte democratie van Nederland aangevuld met een eigentijdse toevoeging: directe democratie. Eindelijk konden Nederlanders ook zélf en direct hun mening geven over politieke plannen, in plaats van dat het altijd via een omweg moest omwille van kandidatenlijsten en de niet altijd jofel functionerende representatieve vertegenwoordiging.
  En dan loopt er een meneer naar het spreekgestoelte. Het is Martin Bosma van de PVV, die vandaag net als de overige sympathisanten van de directe democratie het maar een zwarte dag vindt. Waar dan ook een pikzwart pak bij hoort. Dertien hele minuten lang weet de volksvertegenwoordiger de bedroefde zaal te troosten met zachte woorden over het referendum, en harde woorden over degenen die dit instrument om burgers meer inspraak te geven bruut vermoordden.
  De toespraak van Bosma doet de hele zaal goed, en hopelijk u ook. Het is een moment van saamhorigheid. Nog één laatste keer samenzijn voordat de kist door de grond zakt en voorgoed uit het zicht verdwijnt.
  Het gaat je goed, referendum. Wellicht zien we elkaar ooit weer terug.
  De Dagelijkse Standaard 16-2-2018

  0 reacties :

  Een reactie posten