Strijd om lokale stemmen Noordkop-gemeenten begint

Datum:
 • dinsdag 6 februari 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Noordkop - Er valt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 het nodige te kiezen voor de stemmers in de Noordkop.
  Richard Zut
   Tot maandagmiddag konden de kieslijsten worden ingeleverd en deelnames definitief bevestigd worden.
  Vragen volop, maar de hamvraag is: komt er na 21 maart een aardverschuiving in het landschap van de lokale politiek? Zal het CDA Schagen, dat in 2012 vriend en vijand verraste met 4716 stemmen (goed voor negen zetels) die verkiezingsstunt kunnen herhalen? En keert GroenLinks, dat opnieuw meedoet, terug in de gemeenteraad van Schagen?
  De ChristenUnie Schagen mengt zich dit keer niet in de strijd, waaraan verder wel wordt deelgenomen door PvdA, VVD, Wens4U, Jess, SP, D66, Duurzaam Schagen en Seniorenpartij Schagen. Verder geen nieuwe partijen hier als PVV of Denk.
  In buurgemeente Hollands Kroon gaat het om de vraag of de coalitiepartijen Lada, VVD, CDA en Senioren Hollands Kroon kans om hun leidende posities vast te houden. Zij krijgen concurrentie van PvdA, GroenLinks, Anders, D66, Onafhankelijk HK en ChristenUnie.
  Feit is dat in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon 29 raadszetels te verdelen zijn met de aantekening dat voor één zetel iets meer dan 500 stemmen nodig zullen zijn.
  In Den Helder doen 15 partijen een gooi naar de zetels. Met naast de coalitiepartijen CDA, D66, Stadspartij Den Helder en PvdA de drie nieuwkomers PVV, Seniorenpartij en Helder Onafhankelijk. Verder doen mee de VVD, Beter voor Den Helder, Sociaal Lokaal, Behoorlijk Bestuur, Gemeentebelangen Den Helder, Vrije Socialisten, GroenLinks en ChristenUnie. De lijst van Texel kon gisteren nog niet worden geleverd.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten