Schepen aan kade bij dokbedrijf Luyt in Den Oever mogen voorlopig blijven liggen

Datum:
 • dinsdag 6 februari 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Machinefabriek/dokbedrijf Luyt hoeft de vijf schepen die voor onderhoud en reparatie aan de kade in de Vissershaven liggen niet langer acuut te verplaatsen.

  Martijn Gijsbertsen
  Dat is de uitkomst van overleg tussen de Oeverse onderneming en de gemeente Hollands Kroon.

  Verordonneerd

  Burgemeester Jaap Nawijn had het bedrijf eerder verordonneerd de vaartuigen weg te halen, omdat aannemers ter plaatse aan het werk moeten voor het verbreden van de kade in verband met de dijkversterking.
  De schepen kunnen voorlopig blijven liggen, totdat er een voor alle partijen werkbare oplossing komt voor verplaatsing.
  Luyt is intussen duidelijk geworden dat er tenminste anderhalve week niet aan de kade hoeft te worden gewerkt en de vaartuigen vanwege werkzaamheden ongeveer drie weken op een andere plek zouden moeten komen te liggen.

  Bezwaar

  De havenmeester heeft Luyt de sommatie uitgereikt. Het Oeverse bedrijf heeft formeel bezwaar tegen de beslissing van de burgemeester aangetekend.
  In afwachting van de uitkomst van nader overleg is besloten geen politie in te schakelen en de schepen voorlopig niet te laten verslepen.
  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Hollands Kroon houd bewust media stilte over DOK Luyt.
  Of heeft Hollands Kroon wat te verbergen en mag fa.luyt geen steun betuiging ontvangen?
  Geen openheid van zaken, niks op papier? en regelen het wel in een achterkamertje.Door dat ook te doen in het verleden met VVD wethouder Meskers en anderen heeft dit geleid tot de ellende die er nu aan de hand is.
  Geen goede aanpak en glas heldere afspraken.
  Word dit weer een herhaling van zetten?
  Of word het voorlopig laten liggen van de werkboten chantage en nu een sigaar uit eigen doos? Partijen begeven zich op zeer glad ijs en zijn zeer benieuwt maar vrezen het ergste.

  Een reactie posten