Motorcross terug op politieke agenda in Den Helder

Datum:
 • zaterdag 9 december 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Den Helder - De Helderse VVD heeft de geweigerde vergunning voor de motorcrossbaan opnieuw op de politieke agenda gezet.


  Hedzer Faber
  Fractieleider Kees Visser noemt het ’bijzonder ontmoedigend’ voor de motorcrossers. ,,Zij zijn al zoveel jaar op zoek naar een permanente plek. Nu hebben ze die in zicht - de grond aan de Groetweg in Hollands Kroon is gekocht - en om dan tegelijk de tijdelijke voorziening kwijt te raken... is dat nou echt nodig?’’
  Wethouder Odd Wagner van Den Helder oordeelde dat ’we ook al jaren horen dat er bijna een oplossing is’ en liet nu de bezwaren van omwonenden zwaarder wegen dan de belangen van de motorcrossers. Overigens zou het in Den Helder om een tijdelijke vergunning gaan van maximaal vier jaar, tot de nieuwe baan in de Wieringermeer klaar zou zijn. De VVD wil de kwestie bespreken bij de eerstvolgende commissie Bestuur en Middelen. Een datum hiervoor is nog niet bekend. Volgende week gaan de initiatiefnemers voor de permanente crossbaan opnieuw om tafel met Hollands Kroon.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten