Geluidshinder door draaiende scheepsaggregaten in Kooyhaven

Datum:
 • vrijdag 8 december 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - De stichting Dorpsraad Breezands Belang heeft klachten gehad van diverse omwonenden over geluidsoverlast van aggregaten in de Kooyhaven langs het Noordhollands Kanaal.
  Hoewel er aan de nieuwe havenkade tot dusverre nauwelijks schepen afmeren, zouden eigenaren van vaartuigen die er soms liggen geen gebruik maken van walstroom.
  In plaats daarvan laten zij aggregaten aan boord draaien voor elektriciteit.

  Walstroom

  ,,Volgens afspraak zouden alle schippers walstroom moeten gebruiken, maar doen ze dat niet omdat er kennelijk geen aansluitkasten staan’’, zegt voorzitter Rein Bloemendaal van de dorpsraad.
  Die veronderstelling is onjuist, laat adjunct-directeur Kees Turnhout van havenbedrijf Port of Den Helder desgevraagd weten.
  ,,Er is wel degelijk walstroom in Kooyhaven beschikbaar’’, zegt hij. ,,Langs de hele kade is dat aangebracht.’’

  Klachten

  Klachten zijn het havenbedrijf volgens hem ook niet bekend. ,,Als die er zijn, moeten mensen zich wenden tot de havendienst van Port of Den Helder.’’
  Noordhollands Dagblad


  5 reacties :

  Kapitein Rob zei

  Maar als je nou toevallig zelf geen walstroomaansluiting hebt of de juiste stekker of moet je soms bellen met wie? om de kast te openen en/of is het goedkoper zelf stroom te draaien want voor die paar uurtjes draal je toch zelf stroom?! En, daar komt ie, als je zelf stroom draait weet niemand dat je daar ligt met je schuit en hoef je ook geen havengeld te betalen.

  Sam Kooy zei

  Beste kapitein Rob, Neem contact op met gemeente Den Helder die er na 17.00 u niet meer is. Of anders Meskers, de mislukte en vertrokken wethouder van Hollandskroon die het alles zoveel beter meende te weten. Hij woont aan de Stoomweg in Anna Paulowna (Breezand) v.z.v. mij bekend. Ongetwijfeld komt een oplossing in zicht. Temeer daar de concurrentie van de Eemshaven héél naderbij komt.

  Anoniem zei

  Sam, klopt! Hij woont aan de Stoomweg. En dat is geen arbeiderswoninkje.

  ID zei

  Je slaat de spijker op zn kop. Wij hebben dit jaren meegemaakt in de Boatex. Ze hebben geen zin in walspanning. En kinderen grepen bij ons naar hun hoofd, omdat het geluid bd aggregaten ms niet hard is, maar zo dreunt in je hoofd: niet eens als je vlakbij de schuit staat, maar juist hoe het geluid weerkaatst of wat de juiste kreet ook is. Het probleem verplaatst zich nu met deze nieuwe haven. Ik heb dossiers vol over deze problematiek, communicatie met gemeente, havenbedrijf, politie, handhaving etc. Brrrhhh.

  Bakker zei

  Een burger met terechte klachten is kansloos bij een (semi)overheidsbedrijf, het is veelal vechten tegen windmolens.

  Een reactie posten