Windparkdemonstranten op heterdaad betrapt langs snelweg richting Den Haag

Datum:
 • maandag 20 november 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • ‘Windparken in Groningen en Drenthe is het werk van groene fascisten’

 •  Groningen - 20-11-2017 DVHN Arnoud Bodde en Johan de Veer

 • De politie heeft maandagochtend in alle vroegte drie mannen in de kraag gevat, kort nadat ze langs de snelweg A12 richting Den Haag een groot spandoek tegen windparken in Groningen en Drenthe hadden opgehangen.
  ‘Windparken in Groningen en Drenthe is het werk van groene fascisten’, stond in zwarte letters op meterslang wit doek ter hoogte van Moerkapelle en Zevenhuizen. Links daarvan hing een vierkant rood doek met een donkergroen hakenkruis. Rijkswaterstaat heeft de doeken verwijderd, de mannen zijn meegenomen naar het bureau.

  Scherper actie voeren

  ‘Burgers uit Groningen en Drenthe’ gaan scherper actie voeren tegen de komst van grootschalige windparken.
  In een pamflet dat bij Dagblad van het Noorden is bezorgd, staat dat bedrijven, personen en instellingen die betrokken zijn bij windparken in de twee noordelijke provincies zullen worden aangesproken ‘door burgers uit Groningen en Drenthe’. Het stuk is niet ondertekend en lijkt het begin van een campagne.

  Het ‘foute groene keurmerk’

  Aangekondigd wordt dat partijen die windparken in Groningen en Drenthe faciliteren, de komende tijd het ‘foute groene keurmerk’ krijgen. Het gaat om financiële instellingen, projectontwikkelaars, aannemers, boeren, grondeigenaren en politici.
  ‘Wij noemen hen groene fascisten omdat die misbruik maken van religie of ideologie; in dit geval die van GroenLinks’, staat op het pamflet.
  Vooral in de Veenkoloniën is veel weerstand tegen de aanleg van grote windparken. Het verzet en de zaak die tegen het windpark Drentse Monden en Oostermoer bij de Raad van State is aangespannen wordt in de samenleving breed gedragen.
  Sommige lintdorpen raken aan de voor- en aan de achterkant ingeklemd door hoge windmolens.

  Verscheurde dorpsgemeenschappen

  Inwoners vrezen gezondheidsklachten en waardedaling van hun woningen. In de krimpgebieden staat die waarde nog eens extra onder druk. Grondeigenaren die hun perceel beschikbaar stellen, krijgen jaarlijks tienduizenden euro’s per windmolen. De onevenwichtige verdeling van lusten en lasten leidt tot verscheurde dorpsgemeenschappen.
  De actievoerders stellen in hun pamflet dat burgers worden geïndoctrineerd.
  ‘Miljarden worden met politieke list en bedrog van ons besteedbaar inkomen afgenomen om vervolgens onder een kleine elite te woren verdeeld. Duurzaamheid is oké, maar zonder roof en bedrog.’

  Inwoners radicaliseren

  In de Drentse Monden en in de omgeving Meeden raakten de gemoederen in de loop der tijd behoorlijk verhit. Inwoners vinden de omvang van de windparken buiten alle proporties en hebben het gevoel dat de overheid hen willens wetens opzadelt met een energielandschap waarin ze zich ontheemd voelen.
  De plannen zijn in een vergevorderd stadium. Dat kan er toe leiden dat inwoners radicaliseren omdat ze niets meer te verliezen hebben, zo waarschuwden al eerder woordvoerders van platforms tegen grootschalige windenergie.
  Overigens neemt de aversie tegen de hoeveelheid en de grootte van de windparken ook op andere plaatsen in Groningen en Drenthe toe.
  Bij Emmen en Delfzijl vrezen inwoners ook voor de impact van omvangrijke windparken. Zeker nu duidelijk wordt dat de initiatiefnemers de mogelijkheid hebben om hogere windturbines te plaatsen met meer vermogen.

  Van onderop verduurzamen

  In de Veenkoloniën zijn alternatieve plannen in de vorm van zonneparken, zoals bijvoorbeeld het plan van Stichting De Zonkoloniën. Ook over kleinschalige windenergie valt te praten, zo hebben dorpscoöperaties en andere initiatiefnemers al laten weten.
  In de provincies Groningen en Drenthe is de belangstelling voor energiecoöperaties die van onderop hun woonomgeving willen verduurzamen zeer groot, zo bleek onlangs bij de Noordelijke Klimaattop.
  In Nederland groeit het aantal lokale energiecoöperaties opvallend snel. De noordelijke provincies lopen hierin voorop, aldus de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

  4 reacties :

  Anoniem zei

  Waar bij demonstaties van links tuig de politie eenvoudig weg de andere kant op kijkt(moet kijken), daar doen ze er alles aan om, wat ook maar een beetje afwijkt van het fascistisch denkbeeld van Rutte en zijn linkse partijen, de demonstaties de kop in te drukken.
  Een paar blanke baldadige jongeren die een brandende fles tegen de gevel van een moskee gooien 4 jaar gevangenisstraf geven omdat het volgens de volstrekt idiote rechter terreur was, terwijl iedere kleurling bijna ongestraft mag roven, stelen, moorden en verkrachten. Een bus met mafketels tegenhouden omdat ze het Sinterklaasfeest in Dokkum willen verpesten met behulp van de PvdA burgemeester en ja hoor, het OM heeft opeens voldoende mankracht de helden te vervolgen. Wat een ongelooflijk verziekt land is Nederland geworden onder Rutte.

  Mr. X zei

  Het zijn 'groene' fascisten die, nadat de angst voor een klimaatverandering inmiddels tot een voor hun opvattingen gunstig(inter)nationaal geloof verheven is, een communistisch socialistische fascistische dictatuur willen vestigen en daarbij alle middelen die ze maar kunnen bedenken toepassen en als het ze uitkomt ook onmiddellijk weer verwerpen. De windmolenidioterie is daarvan een voortvloeisel en velen verdienen er een vette duit aan vandaar de niet te stoppen reclame ervoor in de MSM. Denk ook eens aan de vrouwenbeweging, een primair rood bedenksel welks streven de laatste tijd sterk op de politieke- en dus media achtergrond geraakt is omdat extremistische geloofsfanaten het primaire kosmische fenomeen vrouw als ondergeschikt achten en waarvan de rode barbaarse fascisten en andere politieke meelopers politiek gewin denken te kunnen gaan maken en aldus hun mening snel aangepast hebben. Ook de absurde Sinterklaas discussie is daarvan een voorbeeld; een zuiver kinderen /grote mensenfeest wordt vermoord omdat deze lieden niet eens weten waar de wortels van dat feest liggen. Het is een Oud Germaans Odin vereringsfeest welk feest later van een christelijk jasje voorzien is nadat de missionarissen de oorspronkelijke uitvoering verboden hadden en waarin de twee zwarte raven Hugin en Mugin ( Heug en Meug) de later gepersonificeerde Zwarte Pieten zijn die fungeerden als boodschappers van Odin over wat de mensen deden en nalieten.
  Persoonlijk denk ik dat socialisme uitsluitend gebaseerd is op een innig samenwerkend of intern katalyserend angst/haat mengsel wat in de eindfase tot een algehele, hetzij economische, hetzij totale vernietiging leidt waarvoor iedereen opgeofferd moet worden. Dat kunt U zelf nazoeken in de geschiedenisboekjes; de Friezen met hun liefde voor de vrijheid, hebben in deze juist gehandeld door deze blokkade te organiseren.

  Kapitein Rob zei

  Wat een opgewonden kop in het DVHN (Dagblad van het Noorden) over het op heterdaad betrapt worden van een stel kerels die boven een openbare, drukke autosnelweg een spandoek ophangen. Heterdaad, stelletje stomme journalisten, draagt voor het grootste deel een stiekem en crimineel element in zich; en daarvan was in dit geval, van een beetje prutsen boven een snelweg met een spandoek, nauwelijks sprake.
  Tenzij het DVHN, net als de meeste kranten zich alleen nog bezing houden met dieprood gekleurd nieuws en in dat fascistoïde gedachten wereldje is een spandoekje tegen windmolens een halsmisdaad en vandaar die triomfantelijke kop. Hoe lang duurt het nog voordat de treinen weer naar het Oosten gaan rijden?

  Anoniem zei

  De treinen rijden al lang weer naar het oosten.

  Dit land is stuk. Ik wil een nieuwe.

  Een reactie posten