Salaris bestuurders Hollands Kroon en Schagen stijgt met inflatie

Datum:
 • maandag 27 november 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - De burgemeesters Jaap Nawijn (Hollands Kroon) en Marjan van Kampen (Schagen) krijgen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari van dit jaar 1,4 procent salarisverhoging.
  Mike Deutekom 27-11-2017

  Dat heeft het Rijk bepaald.
  Ook de wethouders van de gemeenten krijgen deze salarisverhoging, die ongeveer evenveel is als de inflatie, over het afgelopen jaar uitgekeerd.

  De hoogte van het zogenoemde ’bezoldigingsbedrag’ voor burgemeesters en wethouders is afhankelijk van het aantal inwoners van de gemeente. Hollands Kroon en Schagen vallen beide in de klasse 40.001tot 60.000.
  De bezoldiging van een burgemeester in een gemeente van die grootte wordt 8.660,52 bruto per maand. Een wethouder krijgt 6.960,16 per maand.
  Ook de onlangs opgestapte wethouders Theo Meskers en Frits Westerkamp van Hollands Kroon krijgen de loonsverhoging vanaf 1 januari nog nabetaald.
  Het Rijk bepaalt de vergoedingen die de colleges van burgemeester en wethouders krijgen, de gemeenteraad heeft daar geen zeggenschap over.
  Naast het salaris hebben burgemeesters en wethouders recht op een ambtstoelage (burgemeesters) en een onkostenvergoeding(wethouders). Ook krijgen de politieke ambtsdragers een eindejaarsuitkering.

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Sam Kooy zei

  Toe maar, en sociale voorzieningen de nek omdraaien ! Ik meen te weten dat die verhogingen zelfs niet kunnen worden geweigerd ! En de arme sloeber met alleen zijn AOW'tje .........

  h.oldeboom zei

  Misdadig gewoon; terwijl de belastingen juist voor het grootste deel van de inflatie zorgen worden vanuit de door het bestuur veroorzaakte belastingverhogingen en inflatie voor diezelfde 'bestuurders' teniet gedaan en wel op kosten van de belastingbetaler uiteraard. Ondanks de bestuurlijke wanprestaties zoals in Hollands Kroon wordt het volk uitgeplunderd en beroofd door een bestuur dat zo hoor ik, democratisch gekozen is?. Hoe lang duurt het nog voordat dit domme volk dat inziet?

  Een reactie posten