Resterende wethouders zitten rit uit

Datum:
 • zaterdag 4 november 2017
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Krijgen de twee overblijvende wethouders in Hollands Kroon spoedige versterking? Of maken Mary van Gent (Senioren Hollands Kroon) en Theo Groot (CDA) de klus samen af!

  Van de verslaggevers Noordhollands Dagblad  Daarover moet na het opstappen van Frits Westerkamp (Lada) en  Theo Meskers (VVD), wat de coalitiepartijen betreft, zo gauw mogelijk duidelijkheid komen.

  Volgens Van Gent is het 'heel veel werk, maar mogelijk te doen'. ,,We hebben er sowieso ja op gezegd om de rit uit te zitten. Het is nog een maand of vijf tot de verkiezingen (21 maart, red.), er liggen geen loodzware dossiers meer op de plank." Het ligt er volgens haar - en collega Groot - ook aan wat Lada en VVD willen. ,,Als zij uit eigen gelederen of van buitenaf nieuwkomers naar voren schuiven, is dat hun goed recht. Voorlopig hebben wij nu dubbele portefeuilles." VVD-fractievoorzitter Jan Swaag vindt de periode tot aan de verkiezingen en daarop volgende formatiebesprekingen lang.

  Stabiliteit 

  Swaag: "Je bent zomaar een maand of zeven verder, hebt niet gelijk een nieuwe coalitie. Die besprekingen kunnen zo een maand of twee duren. En er is wel wat gebeurd in het gemeentehuis. Met het vertrek van twee wethouders en twee topambtenaren (gemeentesecretaris Arthur Cremers en concern controller Jolanda Verhoeks, red.) is niet meteen alles opgelost."

  Swaag wil de stabiliteit binnen de gemeentelijke organisatie gauw terugbrengen. ,,Het moet geen strijd tegen ambtenaren worden, misschien is er wel een sterke interim Meerderheid Ook als de vertrokken wethouders de eer niet aan zichzelf gehouden hadden, waren ze van het toneel verdwenen. Moties van wantrouwen die klaar lagen, zouden door een raadsmeerderheid zijn gesteund. Behalve de oppositie hadden Lada en tenminste twee CDA-ers voor aftreden gestemd. wethouder nodig om de komend maanden te overbruggen. Daar gaan fractievoorzitters uit de coalitie over praten."

  _________________________________________

  Meerderheid

  Ook als de vertrokken wethouders de eer niet aan zichzelf gehouden hadden, waren ze van het toneel verdwenen. Moties van wantrouwen die klaar lagen, zouden door een raadmeerderheid zijn gesteund. Behalve de oppositie hadden Lada en tenminste twee CDA'ers voor aftreden gestemd.
  _________________________________________


  De VVD is wel van plan om met Senioren Hollands Kroon, Lada en CDA de rit tot de verkiezingen uit te zitten, laat Swaag weten. ,,Meer chaos kan Hollands Kroon nu niet gebruiken."

  ,,Met minimaal vijf maanden voor de boeg maak je jezelf wel kwetsbaar", vindt Lada-voorman Henk van Gameren. ,,Het risico bestaat dat de twee wethouders die we nog hebben op hun tenen moeten lopen. Er hoeft er maar eentje ziek te worden en je hebt een probleem." Het duo Westerkamp/Meskers hield de eer aan zichzelf, omdat de raad onjuist, onvolledig en niet tijdig is geïnformeerd over overschrijding van 2,4 miljoen euro op verbouwing van gemeentehuizen De Ontmoeting en het Kroondomein. 

  BTW-naheffing 

  Met dat bedrag is het einde volgens Van Gameren nog niet in zicht. ,,Omdat de gemeente een deel van De Ontmoeting commercieel verhuurt, ligt er sowieso een btw-na- heffing in het verschiet. En de eind-afrekening ligt nog niet op tafel."

  Noordhollands Dagblad  2 reacties :

  Theo Moras zei

  Resterende wethouders zitten de rit uit?

  Nu de wethouders gehoor hebben gegeven aan de oproep om op te stappen had het logisch gezien voor de hand liggend geweest dat het hele college wel was afgetreden en opgestapt. Volgens de voorzitter spreekt het college met één mond. Dat heet “Collegiaal Werken”.
  Met de wetenschap wat er allemaal heeft plaats gevonden met de benoeming van deze burgemeester en alle voorvallen die daarna hebben plaatsgevonden had dat zeker geen verrassing geweest voor verreweg de meeste inwoners van Hollands Kroon. Remkes heeft deze burgemeester die in zijn vorige gemeente al in opspraak was gekomen en waar de inwoners het totaal niet er erg vonden dat hij elders benoemd en geïnstalleerd zou worden. Meteen werd er als kennismaking een aanklacht tegen fractievoorzitter Ravensteijn ingediend wat de zaak al behoorlijk op scherp heeft gezet bij de LADA fractie en inwoners. De kwestie met de thuiszorg waar de coalitie het zelfs tot een rechtszaak liet komen en gesommeerd werden hun ingenomen standpunt ondanks hevige protesten bij te stellen. Nog steeds lopen er diverse rechtszaken tegen deze slimme en nergens tegen opziende gemeente die zelfsturend hun eigen beleid ten uitvoer trachten te brengen en waar de oppositiepartijen het meest onder te lijden hebben en niet serieus worden genomen.
  Zo zorgde ook de locatie van het Trafostation bij De Weel voor de nodige commotie. Campingbaas en ondernemer Tonneman wordt van alle kanten dwars gezeten en zit met enorme schade posten opgescheept door het halsstarrige optreden Hollands Kroon. Veegbedijf wordt ook het vuur nog steeds aan de schenen gelegd en dwars gezeten en regelmatig met een Boa op hun terrein geconfronteerd om gek van te worden.
  Vergunning werd er tussentijds ook nog stiekem aan ZAP verleend voor dat er een motie werd ingediend om naar een andere locatie te verhuizen.
  Dan speelt ook de kwestie over en met de Zure Gekken nog steeds, de fam. Lombaard en de buren hopen deze langslepende zaak binnenkort in hun voordeel afte sluiten en mogelijk zullen er dan nog meer koppen rollen voordat de verkiezingen in maart 2018 plaats vinden. Dat zijn bepaald geen perspectieven om met de overgebleven wethouders door te blijven aanmodderen, het zo nodige vertrouwen is weg en vervlogen al hebben er toch nog fracties te kennen gegeven deze wethouders door te gaan.
  Alles blijkt dus mogelijk te zijn in de beschadigde politieke verstandhoudingen in Hollands Kroon waar Burgemeester Nawijn zijn termijn hoopt te mogen uitte dienen.

  anoniem zei

  Dhr. Tonneman wordt dwarsgezeten door de Gemeente. Waar een ander bedrijf alles kan en mag doen wat God verboden heeft met medeweten van de Gemeente(wethouder Groot en zijn thuis werkende ambtenaren) daar wordt dhr. Tonneman dag in dag uit dwarsgezeten. Coöperatie ZAP wordt al jaren geen strobreed in de weg gelegd, sterker nog, als beloning voor al hun overtredingen krijgen ze zelfs van wethouder Groot stiekem nog snel even een bouwvergunning voor de jaarwisseling. Vergeten is de weigering van het vorig College in 2013 ZAP een bouwvergunning te vertrekken voor een veel kleiner uitbreidingsplan. Wethouder/agrariër Groot wil zijn collega's van ZAP natuurlijk ter wille zijn en zo gluiperig als hij is verstrekt hij ZAP dus nog snel even een bouwvergunning voordat de raad diezelfde avond nog een motie tegen de vergunning kon indienen. Het gevolg van deze gluiperige actie is: rechtszaken aangespannen door verschillende partijen.
  Dus wethouder Groot, je bent als CDA'er volstrekt onbetrouwbaar en dient ook op te stappen.(onbvetrouwbaargeid zit in de genen van de CDA'ers)

  Een reactie posten