Provincie: niets toevoegen op Helders strand

Datum:
 • dinsdag 14 november 2017
 • in
 • Categorie:
 • Den Helder - Er komt geen toestemming van de provincie om op het strand van Den Helder de mogelijkheid van nieuwe bebouwing open te houden.

  Arie Booy 14-11-2017
  Dat meldt wethouder Odd Wagner aan de gemeenteraad. De provincie staat op het standpunt dat nieuwe bebouwing op het strand volledig moet worden uitgesloten, behalve voor plannen die al besloten zijn en enkele uitzonderingen.
  Den Helder heeft er voor gepleit dat in de recreatieve zones nieuwe bebouwing niet wordt uitgesloten. Dit voorstel is niet overgenomen in het Toekomstperspectief voor de kust van Noord-Holland.
  Er zijn wel uitzonderingen gemaakt voor de stranden van Petten, IJmuiden en Zandvoort. Voor Petten is de uitleg dat de nieuwe kustversterking een economische impuls kan opleveren.
  Wethouder Wagner in een memo aan de raad: ’Omdat Den Helder al lange tijd bezig is om met hulp van de provincie de economische basis te verbreden, pleiten we vanaf het begin voor een rode ster (die ontwikkelingen mogelijk maakt, red). De kustgemeenten ondersteunen Den Helder daarin’, schrijft Wagner.
  Wagner vervolgt: ’Bij strandslag Duinoord is in het conceptplan naast het jaarrondpaviljoen natuurstrand aangegeven.
  Dit kan in de toekomst beperkingen opleveren voor de vele activiteiten en evenementen voor toeristen en voor bewoners, ook in relatie tot de Helderse Vallei’, meent de wethouder.
  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten