’Polenhotel’ in Middenmeer mag van rechter: geëiste bouwstop van tafel

Datum:
 • woensdag 22 november 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - De vlag bij uitzendbureau NL-Jobs en de gemeente Hollands Kroon kan uit.
  De bouw van een logiesaccommodatie voor maximaal 360 buitenlandse seizoensarbeiders op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer mag doorgaan.
  De Alkmaarse bestuursrechter heeft een bouwstop voor het ’Polenhotel’ , geëist door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, van tafel geveegd.

  Agriport

  Het miljoenenproject in het kassengebied, waarvan de heipalen al in de grond zitten, is in de ogen van het provinciebestuur te grootschalig en niet passend op Agriport.
  Arbeidsmigranten moeten volgens ’Haarlem’ juist huisvesting krijgen in woonkernen, ook om beter te kunnen integreren.

  Flexwerkers

  Bovendien komt de vestigingsruimte voor andere bedrijven op Agriport in het gedrag en heeft de provincie graag een vinger in de pap in het bepalen waar in Noord-Holland groepen buitenlandse flexwerkers grootschalig onderdak wordt geboden.
  De rechter stelt dat Hollands Kroon de vergunning voor het ’Polenhotel’ met drie verdiepingen en 180 kamers terecht heeft verleend.

  Rand

  Volgens het bestemmingsplan is op Agriport, aan de rand van het bedrijventerrein, plek voor ’ondersteunende voorzieningen’. Daaronder valt ook deze logiesaccommodatie, met kantoor en winkel.

  Particulier

  Hollands Kroon bracht eerder naar voren dat de provincie in haar ogen geen belanghebbende is, omdat het project een particulier initiatief op particuliere grond is, binnen de gemeentegrenzen.
  Daar is de rechter het mee eens. Gedeputeerde Staten hebben in de voorbereidingsfase bovendien nooit hun bedenkingen tegen het initiatief van NL-Jobs geuit.

  Hoger beroep

  Het provinciebestuur kan binnen zes weken nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak bij de Raad van State in Den Haag.

  Noordhollands Dagblad  5 reacties :

  Anoniem zei

  Zou de rechter met zijn idiote uitspraak soms aandelen hebben in het Polenhotel?

  Johan Zillig zei

  Maak je niet dik, het KAPITAAL wint altijd. Wij arme sloebers hebben maar één recht, werken voor een grijpstuiver tot dat je er bij neervalt en voor de rest 'je bek houden".

  Zorro zei

  Uitzendbureau annex huisjesmelker? Als je niet bij mij woont dan krijg je geen werk - verplichte nering a la 1900? Is die VOC, waar die vrome Balkenende het over had, weer terug?
  Laat u niet bedonderen beste Polen, Moldaviërs en Roemenen; houdt die Hollandse uitknijpers in de gaten!

  Anoniem zei

  De voor het leven benoemde rechters zijn tegenwoordig steeds vaker de weg kwijt en er is niets aan te doen want voor het leven benoemd.

  Moet u zich eens voorstellen dat een werkgever geconfronteerd wordt met een zeer slecht personeelslid (altijd ziek, zwak en misselijk en tegenwoordig vaak zwanger), maar het personeelslid mag niet ontslagen worden want voor het leven aangenomen.

  Kennelijk zijn rechters een soort übermenschen die niets fout kunnen doen.

  Sam Kooy zei

  Daar krijg je geheid de bekende Poolse zuippartijen. En daaraan gelieerde onveiligheid op de weg. Never mind: politie in geen velden of wegen. Vooral niet in die desolate omgeving.

  Een reactie posten