Gehaktdag bij TMG: komende jaren 150 banen geschrapt

Datum:
 • woensdag 22 november 2017
 • in
 • Categorie:
 • Sowieso 25 banen weg op regioredacties, regionale websites van vijf naar twee

  De Telegraaf Media Groep (TMG) schrapt de komende jaren ongeveer 150 banen, vooral in ondersteunende functies. Dat maakte het bedrijf, dat eerder dit jaar grotendeels in handen is gekomen van de Belgische NRC-eigenaar Mediahuis, woensdag bekend.
  Het banenverlies hangt onder meer samen met de samenwerking tussen TMG en zijn nieuwe eigenaar. Ook speelt mee dat Sky Radio en puzzeldochter Keesing gedeeltelijk zijn verkocht. Dat maakt de weg vrij voor “een minder complexe en plattere organisatiestructuur”.
  Daarnaast zet TMG de voorgenomen reorganisaties op de redacties van zijn regionale kranten door. Die werd afgelopen jaar stilgelegd toen een biedingsstrijd losbarstte tussen Mediahuis en Talpa, het mediabedrijf van John de Mol. Wel is het aantal banen dat daar verloren gaat teruggebracht van 45 naar 25, zei een woordvoerster.
  Bij de regionale kranten komt de focus op Noord-Holland te liggen en op duiding en achtergronden van het (regionale) nieuws. Het aantal edities, nu nog zestien, wordt geleidelijk verminderd en van de huidige vijf websites blijven er twee over.
  De ingrepen zijn volgens TMG noodzakelijk om de resultaten te verbeteren en ruimte te maken voor investeringen in de toekomst. Verlies van banen is daarbij “helaas onvermijdelijk”. Het bedrijf streeft ernaar gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te vermijden. TMG had halverwege het jaar zo’n 1300 mensen in dienst.

  “TMG heeft ongelofelijk veel potentie in huis”, benadrukt topman Marc Vangeel. “De Telegraaf is een geweldig sterk merk met ongeĆ«venaarde naamsbekendheid en bereik.”  4 reacties :

  Sam Kooy zei

  Blijven alleen de inlagen van de grotere plaatsen met van belang zijnd groot-regionaal nieuws nog over. Edities van kleine plaatsen "in de Kop" als bijv. Schagen e.o. en Den Helder gaan n.m.m. verdwijnen. Jammer voor het regionale gebeuren.

  Kapitein rob zei

  Kranten, wat moet je ermee? Niets anders dan propagandamiddelen voor links en de staat - voortdurend bezig nep-nieuws te produceren.

  Anoniem zei

  Nepnieuws? In de Telegraaf?

  Anoniem zei

  Gister is er in Urk een ploflim neergeschoten door de politie. Bijna geen berichtgeving hierover en zeker niet in het NOS journaal. Kranten en NOS journaal doen niet aan nieuwsgaring. Dit zijn alleen kanalen voor radicaal links.

  Maar Geenstijl heeft de berichten en de beelden. Dit is zoals journalistiek moet zijn.


  Een reactie posten