LADA stelt vragen over bomenkap bij Den Oever

Datum:
 • woensdag 15 november 2017
 • in
 • Categorie: ,

 • Hollands Kroon -  Drie hectare bomen kappen voor het plaatsen van zonnepanelen.


  SCHRIFTELIJKE VRAGEN GEMEENTERAAD CONFORM  ART. 7.1 REGLEMENT VAN ORDE


  Naam gemeenteraadsfractie
  LADA
  Datum
  15-11-2017
  Volgnummer  Onderwerp
  Bomenkap A7  Geachte leden van het college,

  De kap van  ruim 3 hectare bomen langs de A7 ter hoogte van Den Oever waarmee Rijkswaterstaat ruimte vrij wil maken voor het plaatsen van een zonneweide waarmee nieuwe spuipompen op de Afsluitdijk van energie moet worden voorzien, roept bij de fractie van LADA vragen op. Rijkswaterstaat geeft aan dat ter compensatie herplant op andere plaatsen zal plaats vinden.

  1)       Bent u het met de LADA-fractie eens dat deze bomen voor Den Oever een belangrijke functie vervullen in het afschermen van het dorp met de A7 wat betreft zicht, geluidshinder en afvangen van fijnstof?
  2)       Zo nee, wat is dan uw opvatting?
  3)       Bent u betrokken bij deze plannen?
  4)       Zo ja, wat is uw standpunt?
  5)       Zo nee, bent u bereid om op korte termijn met Rijkswaterstaat in gesprek te gaan?
  6)       Waarom moet juist op deze locatie de zonneweide aangelegd worden?
  7)       Zijn de voor herplant bestemde locaties daarvoor niet geschikt?


  Met vriendelijke groet,

  Henk van Gameren

  Peter Couwenhoven  8 reacties :

  Sam Kooy zei

  Ach toch , Lada opeens in de barricaden ? Deze club is gezien de geschiedenis van de afgelopen 5 jaren ongeloofwaardig. Opzouten met van Gameren.

  Anoniem zei

  We hebben toch ook groen(s)links in Hollands Kroon?
  Waar zijn die als ze nodig zijn?

  P.v.d.Munnik zei

  Anoniem, ik kan u verzekeren dat Jan Eichhorn, raadslid van Groen Links, er alles aan doet om de misstanden in Hollands Kroon aan de kaak te stellen. Helaas is het zeer lastig om als eenmansfractie misstanden aan te pakken, dan moeten er wel medestanders zijn. We weten allemaal hoe het zit, de VVD, het CDA en in mindere mate de PvdA maken al jaren de dienst uit in HK.
  In maart gemeenteraadsverkiezingen, dus weer een kans voor de inwoners van HK iets aan de huidige misstanden te doen.

  Frank Ottens zei

  Beetje dom van anoniem, het enige raadslid dat weleens kritische vragen stelt / kanttekeningen plaatst, is nota bene dhr. Eichhorn van GL.... De rest zit er voor de kat z'n ... Vul zelf maar in.

  h.oldeboom zei

  Stemmen op Groen Links in de aanstaande gemeenteraadsverkiezing 2018 in HK lijkt mij geen slechte keuze - dhr. Eichhorn is integer en de enige die iets voor de burgers over lijkt te hebben temeer daar hier op milieugebied in de praktijk veel te verbeteren is. Waarmee ik niet wil zeggen dat u op GL tevens landelijk moet stemmen; we hebben al de laars in de nek van de EU (VVD, CDA, PvdA, D'66 en CU) maar onder GL zal de druk van de hak van de laars in uw nek zeker niet minder worden.

  moeder van 3 zei

  Het best is helemaal niet te stemmen.

  On topic, na de windturbine farce rollen we nu ongemerkt in een
  zonne energie farce..
  Want zonne energie is NOG STEEDS NIET rendabel

  Anoniem zei

  Groen(s)linkers zijn wolven in schaapskleren. Als het aan hen ligt mogen we binnenkort al onze dure auto's in gaan leveren omdat je niet op accu's langs de wegen gaat. In 12 grote steden mag je niet meer met een diesel naar binnen. Economische schade? Ja natuurlijk.
  Open haardje aan? De kogel kun je krijgen. Ons hele land staat vol met zwaaipalen; wie gaat deze ergernis ooit weghalen? Kijk naar Duitsland dat is ons voorland. Ze willen nog 200.000 DUIZEND
  families gaan herenigen. Wie gaat dit allemaal betalen? Juist ja de burgers. Bovendien zijn het ploflims die we binnen halen. En allemaal een uitkering graag.
  Hoe kan Duitsland na de 2e wereldoorlog een volk binnenhalen die je grootste vijand is? Ik kan het niet uitleggen aan mijn kinderen. Binnenkort zijn WIJ een derde wereldland. Dit zou op school onderwezen moeten worden. In parijs mag geen Kerstmarkt meer gehouden worden want Ploflims!?
  Zo, ik ben weer een potje nijdig op deze mooie ochtend, ik stop ermee.
  Wat mis ik Pim, Theo, Hans en Gregorius. Vermoord!

  Mr. X zei

  Inderdaad, laatste anoniem - het socialisme heeft de laatste honderd jaar het grootst aantal moordpartijen, moorden op de eigen bevolking, volkerenmoord, dictatuur en onderdrukking gekend - en dat zal nooit ophouden. Zie momenteel Venezuela, Noord-Korea en helaas wederom het camouflage socialisme in Merkel-Duitsland waarvan de schaduw zich langzaam verspreidt in ook ons land. Maar leren zullen de roden het nooit; het lijkt mij een vorm van genetisch bepaalde haat en daarmee ben je geboren.

  Een reactie posten