Inspectie stuit op defecten bij gft-hal HVC in Middenmeer

Datum:
 • woensdag 1 november 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - De Omgevingsdienst is gestuit op mankementen bij de HVC in Middenmeer. 

  Ed Dekker 1-11-2017  Deze provinciale inspectie controleerde deze week voorzieningen van het afvalbedrijf op de locatie Middenmeer na herhaalde klachten van omwonenden over stank.
  Enkele deuren van de gft-verwerkingsinstallatie waren niet goed afgesloten. Een van de deuren bleek bovendien stuk te zijn, aldus Joyce van Duivenvoorde van de Omgevingsdienst. Ook ontbrak er een dekzeil. ,,We onderzoeken of de HVC werkt in strijd met de vergunning. Als dat zo is, treden wij verder op”, zegt Van Duivenvoorde.
  De dienst heeft al eerder dit jaar controles uitgevoerd bij de HVC in Middenmeer. Volgens Van Duivenvoorde zijn er toen geen overtredingen van de vergunning geconstateerd.
  Van half augustus tot half deze week zijn twintig klachten over stank ingediend bij de Omgevingsdienst.

  Kippenboer

  ,,De geurbron is lastig te achterhalen. Er zijn ook meer gebruikers van het afvalterrein. In de buurt heb je een kippenboer en een grasdrogerij. En er wordt kool geoogst. Dit veroorzaakt een ’blend van geuren’.”
  HVC heeft eerder al maatregelen getroffen om stankoverlast te verminderen. Zo is het biofilter van de vergistingsinstallatie vervangen. Nadien - vorig jaar - wees het bedrijf op een andere gebruiker van terrein (Afvalzorg) als mogelijke veroorzaker. Stank zou ontstaan bij aan- en afvoer van tijdelijk bedrijfsafval. Dit jaar echter heeft Afvalzorg het terrein niet gebruikt.
  Dat bevestigt Jan Mulder van de HVC-Middenmeer. ,,Daarom staan wij ook voor een raadsel over de oorzaak van de stank”, zei hij eerder deze week.
  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Is het niet merkwaardig dat de Provincie besluit een andere dienst in de arm te nemen in plaats van de RUD?
  Het is voor te stellen dat de omwonenden klagen bij, eerst de Gemeente die dan vervolgens de RUD inspecties laat verrichten.
  De RUD kan de evenknie zijn van Rutte, allebei net zo betrouwbaar als het weer dus het kan zo maar zijn dat de Provincie oordeelt dat RUD onbetrouwbaar is en daarom een andere dienst laat controleren die dan vervolgens precies ontdekt waar de fouten liggen, dat was de RUD te machtig. Opdoeken dus dat onbetrouwbare zooitje van RUD.

  Een reactie posten