Gemeenteraad Den Helder maakt gehakt van begroting

Datum:
 • woensdag 1 november 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - Veel raadsfracties leverden maandagavond tijdens de algemene beschouwingen harde kritiek op de gemeentebegroting.
  Arie Booy 30-10-2017
  Kwalificaties als broddelwerk, een ongelooflijk rommeltje en potverteren klonken. De laatste opmerking kwam uit de mond van VVD-fractievoorzitter Kees Visser. ,,De begroting 2018 is door het college opgesteld zonder dat de raad er zelf aan te pas is gekomen”, zei Visser.
  Tjitske Biersteker van de CU miste evenwicht en voelde zich er ongemakkelijk bij. Roy Slort van het CDA vroeg wie de begroting gaat repareren: ,,Dit keuren we niet goed.”
  Beter voor Den Helder acht de begroting niet sluitend en repte van bedrog. Behoorlijk Bestuur noemde het traject dat voorafging een schoffering van de raad: ,,Er is geen visie, maar enkel hap-snap beleid.”

  Verkiezingen

  Nel Dol van GroenLinks zei dat de begroting niet de juiste oplossingen biedt. D66 was daarentegen positief en heeft vertrouwen in de aanpak. Diverse raadsleden merkten op dat de verkiezingscampagne begonnen is.
  PvdA-fractievoorzitter Peter de Vrij wond er geen doekjes om: ,,Ik neem graag een voorschot op ons programma: college pak de onveilige kruispunten in De Schooten aan. Er vallen daar teveel verkeersslachtoffers.”
  Rachel Post van Sociaal Lokaal kwam uit de hoek met een paar rapteksten die ze Den Helder Blues noemde: ,,Krijg je commentaar, speel dommetje.”
  Naast de kritiek was er unaniem lof voor de wijze waarop de binnenstad de afgelopen jaren opgeknapt is.
  De VVD vindt dat Zeestad moet blijven om het karwei af te maken, andere oppositiepartijen stelden dat Zeestad beter de deuren kan sluiten. ,,Bij het stationsplein is vergeten een looproute voor blinden te maken, schandalig”, zei Karla van Driesten van de Vrije Socialisten.
  De Stadspartij noemde de begroting niet slecht, ook al is hij niet op de afgesproken wijze tot stand gekomen. Peter Reenders: ,,Geld uitgeven moet nut hebben. Het Schuine pad kost alleen maar geld en levert geen toerist extra op. Sterker nog: het kost camperplaatsen!”
  Wethouder Odd Wagner zei toe dat hij schriftelijk de techniek van de begroting zal uitleggen. ,,We zijn niet aan het potverteren, maar aan het investeren. En als het over blues gaat, dan neem ik volgende keer de collegeblues mee”, besloot Wagner.
  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Kapitein Rob. zei

  Het lijkt HK wel; zelfde VVD burgemeesters en zelfde bende. En dan nog praten over samenwerken en samenvoegen. Je kunt beter maken dat je wegkomt tegen die tijd want WIJ draaien voor hun prutzooi op.

  Een reactie posten