Commentaar: Controle in Hollands Kroon

Datum:
 • vrijdag 3 november 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - In Hollands Kroon zijn deze week de wethouders Theo Meskers en Frits Westerkamp gesneuveld vanwege een forse overschrijding van de huisvesting van de eigen gemeente in Anna Paulowna.
  Michiel Snik 3-11-2017

  Zij hebben de gemeenteraad te laat en onjuist geïnformeerd, een politieke doodzonde.

  De huisvesting van de gemeentelijke organisatie is al jaren een heet hangijzer in Hollands Kroon. Burgers morren ook openlijk op sociale media over het centraliseren van het ambtenarenapparaat in Anna Paulowna. En over het in hun ogen erg riante dak dat bestuurders en ambtenaren boven hun hoofd creëren.

  Dat het op het gemeentehuis zo mis kon gaan met het belastinggeld van de burgers, is een rechtstreeks gevolg van het bejubelde ’nieuwe werken’. In de zomer is door de gemeente op de rem getrapt omdat er ’scheurtjes in de organisatie kwamen’, zo meldt topambtenaar Franklin Wijnga.

  De verantwoordelijke wethouders waren zelf ook verrast over de forse overschrijding van het budget. Dat ze het niet wisten kan kloppen, maar ze hadden het natuurlijk moeten weten. Dat zoiets verborgen kan blijven onder ambtenaren is niet zo maar een scheurtje, maar een diepe kloof in het vertrouwen dat burgers hebben in het ’nieuwe werken’.

  Vertrouwen is goed, maar controle is beter. Een wijsheid zo oud als de wereld.

  Van Burgemeester en Wethouders mogen burgers verwachten dat die hun organisatie goed controleren. Dat is de primaire taak van het dagelijks bestuur van Hollands Kroon. En daar hebben beide wethouders in tekort geschoten. Hun besluit om op te stappen is daarom ook een goede beslissing.

  Noordhollands Dagblad

  4 reacties :

  Sam Kooy zei

  Precies redactie JAS. De enig juiste beslissing !

  Anoniem zei

  Scheurtjes in de organisatie? Wat een gezwets; er was helemaal geen organisatie.

  Anoniem zei

  Even uitgelegd waar ons geld blijft:

  In de zakken van deze proleten en.................
  Was gister op de radio: als je in een aanleuning woont moet je 40,00 euro betalen als je gevallen bent.

  Kassa!

  De burgers zijn deze proleterij zo moe.
  Anoniem zei

  Sorry, aanvulling: aanleunwoning

  Een reactie posten