Workshop trafostation inpassen

Datum:
 • vrijdag 6 oktober 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - 't Veld - Iedereen die wil meedenken over de landschappelijke inpassing van het transformatorstation De Weel kan woensdagavond 11 oktober meedoen aan een workshop. De uitkomsten worden meegenomen in het traject. 
  Lydia Jasper   Worden het beplanting, water of bomen! Of een aarden wal? Hoe willen betrokkenen dat het station erbij komt te staan aan de Provincialeweg 6a in 't Veld; op Locatie 4.

  In juli konden belangstellenden al een informatieavond van Tennet en Liander over het project bezoeken. Waarin dus ook de landschappelijke inpassing aan de orde kwam. Diver- se omwonenden toonden zich toen bijzonder kritisch. Want hoe je ook wendt of keert... het trafostation staat er.

  Het is geen geheim dat veel omwonenden tegen de komst van het transformatorstation zijn. De strijd werd gevochten tot aan de Raad van State aan toe, maar door hen verloren. Het algemeen belang woog zwaarder dan het dorpsbelang.

  Inventarisatie wensen van de mensen

  De bijeenkomst van woensdag 11 oktober is in de brede school Veldzicht aan de Zwarteweg 13b in't Veld. De aftrap is om half acht en iedereen kan vanaf zeven uur inlopen. Aanmelden hiervoor kan via stationdeweel@gmail.com.

  Na een presentatie gaan de bezoekers aan de slag. Iedereen kan zijn persoonlijke voorkeur en idee├źn aangeven. ,,Wij kijken hoe de wensen van de mensen eruit zien ", zegt communicatieadviseur Andrea van Oorschot van Tennet .,,Ze krijgen de mogelijkheid om zelf een collage te maken." In een tweede ronde gaan de deelnemers kijken wat de meeste voorkeur heeft. Daarna volgt een terugkoppeling en afspraken over het vervolg.

  Noordhollands Dagblad

  _______________________________________________

  Stichting JAS: Dossier Trafostation


  0 reacties :

  Een reactie posten