Kamp houdt vast aan verlening van 10 jaar voor glyfosaat

Datum:
 • vrijdag 6 oktober 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Minister Kamp van Economische Zaken ziet geen reden om de nieuwe toestemming voor het gebruik van glyfosaat voor weer 10 jaar te verkorten of in te trekken.

  Geplaatst op donderdag 05-10-2017
  Hij zei dat woensdag in de Tweede Kamer tijdens het algemeen overleg.  Volgens de minister zijn er geen nieuwe inzichten over de risico’s van het gebruik van glyfosaat. Kamp gaf tijdens het overleg aan dat de herbicide volgens de Efsa, de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, niet kankerverwekkend is. Ook Duitsland, dat namens de EU onderzoek deed naar de schadelijkheid van de herbicide, zou deze conclusies volgens de bewindsman ondersteunen. Daarom wil hij vooralsnog vast houden aan een nieuwe verlening van 10 jaar vanaf 1 januari 2018, het moment dat de huidige toelating afloopt.

  Heroverwegen

  De minister gaf aan open te staan voor een heroverweging op het moment dat er nieuwe wetenschappelijk inzichten over de risico’s bekend worden. Daarnaast wil hij dat er gekeken wordt naar alternatieven voor glyfosaat en wat de effecten van het gebruik van deze zijn.
  Kamp benadrukte dat de Nederlandse landbouw middelen met glyfosaat nodig heeft voor het ‘beschikbaar komen van de landbouwgewassen’. „Daarom zou het gebruik moeten worden toegestaan”, aldus de bewindsvoerder.
  Tekst: Stefan Buning Akkerwijzer.nl

  3 reacties :

  Anoniem zei

  en weer worden de boeren voorgetrokken, dat wij steeds grotere hoeveelheden glyfosaat in ons bloed blijken te hebben intresseert ze niets. En waarom wordt dit spul in het buitenland dan wel verboden ?

  P.v.d.Munnik zei

  Kort geleden was op de Belgische BRT te zien en horen dat glyfosaat zwaar kankerverwekkend is, maar de onderzoekers werden op een schaamteloze manier gedwongen hun mond te houden(ook door de overheden).
  Kamp is natuurlijk op de hoogte van de kwalijke gevolgen van glyfosaat, maar zoals het een rechtgeaarde VVD'er betreft heeft hij geen enkele boodschap aan de gevolgen voor de mensen, geld voor een select groepje is immers veel belangrijker?

  h.oldeboom zei

  Waarom het hier niet verboden wordt? Dat kost geld; als men 10% van de windmolenwaanzin c.q. bedrog zou besteden aan fundamenteel onderzoek voor minder schadelijke bestrijdingsmiddelen (of een laag b.t.w. tarief daarvoor) zou de industrie/onderzoek daar onmiddellijk op inspelen en vast met resultaten komen. Opsteller van dit stukje wil wel stellen dat bestrijdingsmiddelen nodig zijn in een wereld met almaar groeiende bevolking wat op zich al tot een ramp kan leiden erger dan de effecten van bestrijdingsmiddelen - daar hoor je de corrupte VVD/CDA/PvdA/GL/D'66 etc. idioten niet over. Ze haten ons en dan toch maar weer op die slavendrijvers en dieven blijven stemmen? Binnenkort krijgen de konijnen ook stemrecht als het aan de Dierenpartij en GL ligt en tellen wij sowieso niet meer mee!

  Een reactie posten