Politie wijst ruim de helft van Noord-Hollandse aangiftes af

Datum:
 • maandag 16 oktober 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • De politie wijst meer dan de helft (54,5%) van de aangiftes in Noord-Holland af. Daarmee scoort de provincie net iets beter dan bijvoorbeeld Zeeland en Limburg.

  Martijn Mak 
  Vorig jaar registreerde de politie in heel Nederland bijna 921.000 misdrijven. Aan krap 511.000 zaken werd na screening binnen de politie geen vervolg gegeven. 
  Klik hier voor een grafiek van Local Focus met daarin aangiftecijfers van verschillende deelgebieden van Nederland.
  Volgens een woordvoerder van de politie is dit veelal het geval als er geen directe aanknopingspunten, daderinformatie of prioriteit vanuit het gezag zijn. Het gezag is in dit geval het OM, de politie en met name de burgemeester.
  Het valt op dat de politie van Amsterdam veruit de meeste aangiftes afwijst, namelijk 64,8%.
  Noordhollands Dagblad
  2 reacties :

  Dekker zei

  Het is niet verwonderlijk dat de politie aangiftes in de papierversnipperaar laat verdwijnen want er moet wel tijd overblijven om diezelfde burgers te bekeuren als ze 5 km. te hard rijden. Alle overheidsdiensten zijn een gigantische puinhoop, alleen het bekeuren en innen van de bekeuringen is perfect geregeld, voor de rest zijn de burgers in Nederland zo langzamerhand vogelvrij.

  Anoniem zei

  Zolang er voldoende geld is, is er ruimte voor wanbeleid. Het lijkt erop dat de criminaliteit een grote werkgever is in dit land en werkgevers moeten gekoesterd worden. Rechters, advocaten, politici, politie, sociale werkers, psychologen, etc. etc. teveel om op te noemen hebben ook een hypotheek. Begrijpt U het nu? Ze zijn dolblij met criminaliteit want waar moeten al die overbodige figuren dan heen? Aan het echte werk soms? Daar deugen die pennenlikkers niet voor; ze kunnen niets anders. Tot slot, een Chinees spreekwoord luidt: Als er gras groeit op de binnenplaatsen der gerechtshoven wordt het rijk goed bestuurd - bij ons moet om de twee jaar het asfalt op de parkeerplaatsen van de rechtbank vervangen worden ; kunt U nagaan in wat voor miserabele fase deze samenleving beland is.

  Een reactie posten