Toch compliment na voorrangsfout voor CDA-raadslid uit Hollands Kroon

Datum:
 • dinsdag 5 september 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Hij maakte een voorrangsfout en veroorzaakte een botsing. Toch kreeg Jan Willem van der Klugt uit Wieringerwaard dinsdag bij de kantonrechter in Alkmaar een compliment.
  Omdat hij de kwestie zo voorbeeldig heeft afgehandeld.
  Sterker, het CDA-raadslid van Hollands Kroon kreeg ook wat hij wilde: de schuld, maar geen straf. En, belangrijker, geen strafblad.

  Taxibusje

  Het verwijt luidde dat hij anderen in gevaar heeft gebracht. Dat gebeurde eind 2014 toen Van der Klugt vanaf de Zuiderweg in Schagen de N241 opreed en een taxibusje van links met daarin drie kinderen over het hoofd zag.
  ,,Ik heb die haaientanden nooit bewust genegeerd” zei hij. ,,Het was mijn fout. Dat is wat anders dan als een dolle verkeersregels negeren en mensen in gevaar brengen.”

  Strafblad

  Hij maakte geen bezwaar tegen de 450 euro boete. Toch kwam hij in verzet, vanwege de dreiging van een strafblad. ,,Ik ben op zoek naar werk”, legde hij uit. ,,Ik vind het onterecht dat dat door wat dit teweeg brengt, wordt belemmerd.”
  De Wieringerwaarder heeft de dag na het ongeval alles afgehandeld met de taxichauffeur en gezorgd dat de gebroken bril van een van de kinderen is vergoed.

  Total loss

  ,,De enige die er lichamelijke gevolgen aan over hield, was ik zelf. En mijn auto was door de klap total loss.” Het raadslid is trots op z’n blanco strafblad en wil dat zo houden.
  Wat het OM betreft is dat in orde: opzet ontbrak en de nasleep is ’uiterst netjes’ opgelost. De rechter dacht er - tot opluchting van Van der Klugt - net zo over.

  Noordhollands Dagblad


  6 reacties :

  Anoniem zei

  Mensen die geen raadslid zijn lossen dit ook in bijna alle gevallen op. Hij doet net of hij meer is dan een ander.
  Sinds wanneer moet je naar de rechtbank na een aanrijding?

  Hier hebben we toch verzekeringsmaatschappijen voor?


  Hij is waarschijnlijk het braafste jongetje van de klas.
  De boven ons gestelden smullen hier van.

  Zorro zei

  De stroop druipt ervan af; ongelooflijk wat een slijmerd!

  Bakker zei

  Het meest erge is nog dat een rechter dat geslijm van een politicus apprecieert en geen straf op legt, maar tegenwoordig is alleen de Hollandse Jan met de pet de lul bij de dames en heren rechters. Precies ging het zo in de Tweede Wereldoorlog.

  Anoniem zei

  Is dit niet dat mannetje dat onder een lawaai windturbine woont en ijskoud in de gemeenteraad zegt hier nooit last van te hebben?

  Anoniem zei

  Hij zoekt werk?

  Zorro zei

  Hij zoekt werk! Nou, solliciteer dan naar het burgemeesterschap van HK, vet veel poen (€115.000/jaar) en je vrienden heb je al in de gemeenteraad zitten.

  Een reactie posten