Gemeente hoeft niet in te grijpen in burenruzie

Datum:
 • woensdag 16 augustus 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - De gemeente Hollands Kroon heeft geen ’resultaatsverplichting’ richting de familie Bleijerveld om een betwist pad tussen de Planetenlaan 2 en 2A in Wieringerwerf weer openbaar te krijgen.
  Dat heeft de voorzieningenrechter beslist.
  De familie Bleijerveld had bij de rechter geëist dat Hollands Kroon actie zou gaan ondernemen om het pad weer openbaar te krijgen, nadat hun buren, de familie Lombaard, het pad in 2010 van de Wooncompagnie had gekocht en heeft afgesloten.

  Volgens zowel Bleijerveld als de gemeente is er destijds bij de verkoop van de woning van de Wooncompagnie aan Lombaard het pad abusievelijk ook overgedragen. Lombaard ontkent dat en de woningbouwcorporatie voelt er niets voor om via een juridische procedure hem tot teruggave van het pad te proberen te dwingen. Bleijerveld had bij de rechter geëist dat de gemeente - op straffe van een dwangsom van duizend euro per dag - ervoor zou zorgen dat het pad weer openbaar werd. Die eis werd door de rechter verworpen.

  Volgens de rechter zijn de mogelijkheden van de gemeente beperkt om Wooncompagnie op andere gedachten te brengen en het pad alsnog aan Hollands Kroon te verkopen. Ook uitlatingen die namens de gemeente werden gedaan bij het gerechtshof in een andere procedure in de burenruzie, verplichten Hollands Kroon niet tot afdwingbare actie, aldus de rechter.

  Noordhollands Dagblad  4 reacties :

  Leo Douma zei

  Eindelijk rust in de Planetenlaan??? Ik hoop het, maar heb mijn twijfels.

  Anoniem zei

  Familie Bleijerveld en Lombaard zijn ook niet de makkelijkste. Hoop ook op eindelijk rust in de tent.

  Leo Douma zei

  Wat de één legaal heeft gekocht wil de ander hebben, zo simpel is het.

  Anoniem zei

  Twee kijven twee schulden is hier echt niet aan de order.

  Als de anonieme schrijver zich beter had verdiept in dit schandaal zonder invloed van Bleijerveld was hij tot de conclusie gekomen dat lombaard wel de makkelijkste was, geen bezwaar op de eerste vergunning als goede buur gemaakt heeft,omdat Bleijerveld zich aan de regels en afspraken zou houden en Lombaard te naïef was, en zelfs een gebruikers overeenkomst heeft aangeboden maar geweigerd door Bleijerveld!Maar daar misbruik van is gemaakt door Bleijerveld en de gemeente die hem daar ook in alles ondersteunt. Dat is nog het ergste van al het gebeuren,discriminatie ten top. Hoe kan deze schrijver dan stellen dat Lombaard ook niet de makkelijkste is. Het zou jou zelf maar gebeuren dat ze je eigendom onterecht willen afpakken voor eigen gewin en belang. Goed nadenken en hoop dat je nu een ander blik op de zaak heb en bezint voor dat je begint te schrijven.

  Een reactie posten