’Bouwtempo bij Microsoft op Agriport in Middenmeer gaat komende maanden omhoog’

Datum:
 • dinsdag 18 juli 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Het bouwtempo op het terrein van de Amerikaanse softwaregigant Microsoft op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer lijkt de komende maanden weer te worden opgeschroefd.
  Martijn Gijsbertsen  Zo laat het Noord-Hollandse provinciebestuur weten na Statenvragen van SP’ers Wim Hoogervorst en Anna de Groot.

  Lager pitje 

  Het duo vroeg zich - op basis van een eerder artikel in deze krant - af hoeveel Nederlandse bouwbedrijven werk mis lopen, doordat Microsoft de nieuwbouw van drie toekomstige datacenters in Middenmeer op een lager pitje heeft gezet.

  In het artikel werd gemeld dat ruim zevenhonderd bouwvakkers door Microsoft waren overgeplaatst naar projecten elders in Europa. Reden hiervoor zou het overschot aan data-opslagruimte zijn na overname van het sociale netwerk LinkedIn.

  Expats 

  Het genoemde aantal personen betrof (buitenlandse) expats en was destijds bijna de helft van het totale aantal werknemers dat voor het Amerikaanse bedrijf op de bouwplaats in Middenmeer werkte.

  Gedeputeerde Staten laten weten dat het beursgenoteerde Microsoft geen bedrijfsgevoelige en privacygerelateerde informatie prijsgeeft en dus geen mededelingen doet over zijn personeelsbestand en de herkomst van (onder)aannemers. Evengoed weet het provinciebestuur te melden dat Microsoft in Middenmeer een ’rustpauze’ heeft genomen, de actuele situatie rond de meest efficiënte bouw van servergebouwen inventariseert, Nederland nog steeds als belangrijke vestigingslocatie ziet en de draad binnenkort weer lijkt op te pakken.

  Elektriciteitsnetwerk 

  De vrees dat temporisering in de bouw van datacenters in Middenmeer gevolgen heeft voor uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk in de Kop van Noord-Holland is volgens de provincie onterecht.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten