Handhavers sluiten drie drugspanden

Datum:
 • maandag 24 juli 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Handhavers van Hollands Kroon hebben in de eerste vier maanden van dit jaar op last van burgemeester Jaap Nawijn drie drugspanden gesloten.
  Mike Deutekom 


  De gemeente liet een bedrijfspand aan de Zandloper in Winkel, een vakantiehuisje aan de Akkerweg in Den Oever en een woning aan de Amstelmeerweg in Slootdorp verzegelen, nadat er hennepkwekerijen waren aangetroffen. Verder zijn door de handhavers diverse waarschuwingen uitgedeeld aan onder meer cafés, kinderdagverblijven en organisatoren van evenementen.

  In het kader van de drank- en horecawet zijn acht aanschrijvingen verstuurd. De gemeente             controleert horecaondernemers onder meer op het verstrekken van drank aan minderjarigen, het hebben van de juiste papieren en voldoen aan de vergunningsvoorwaarden. Eén horecabedrijf heeft op last van de burgemeester de deuren moeten sluiten.

  Naast de horeca is er ook gecontroleerd op (illegale) logiesaccommodaties voor buitenlandse werknemers. Op veertien adressen werd gecontroleerd, bij drie daarvan heeft de gemeente direct opgetreden.

  Brandgevaar

  Dit omdat het daar gevaarlijk was voor werknemers door brandgevaar of overbevolking. Bij de resterende elf adressen is eigenaren gevraagd om accommodaties te sluiten, te verwijderen of alsnog een aanvraag voor legalisatie in te dienen.

  De GGD heeft bij vijf peuterspeelzalen en kinderopvanglocaties problemen geconstateerd. Bij twee organisaties werd de overtreding opgelost na een gesprek, bij de overige drie lukte dit nadat een officiële waarschuwing was verstuurd.

  Noordhollands Dagblad
  2 reacties :

  Sam Kooy zei

  Nawijn blijft sluiten. Zo heeft hij, zoals het er nu uitziet, ook de Wieringer Kermis in Hippolytushoef de nek omgedraaid; noem het maar: gesloten. Omdat het volgens hem onveilig was. Draait daar al 50 jaar op die plek rond de grote Nh kerk. Deze man is behept met totale destructie binnen zijn gemeentegrenzen !

  Anoniem zei

  Nawijn die de dictatuur in Hollands Kroon gestalte dient te geven namens de Verraderspartij voor Volharding der Dictatuur.

  Een reactie posten