WOZ-waarde huis buurman nu op te zoeken

Datum:
 • zaterdag 1 oktober 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De waarde van onroerende zaken (WOZ) is vanaf vandaag openbaar en de gemeente Hollands Kroon heeft daarom op haar website een 'online WOZ-viewer' geplaatst, waarmee de gegevens kunnen worden opgezocht.

  Vooralsnog gaat het alleen om de WOZ-waarde van woningen die via internet.is op te zoeken. Mensen kunnen zo de waarde van hun huis met dat van de buurman vergelijken.

  Dat is van belang omdat de WOZ-waarde onder meer wordt gehanteerd om de gemeentelijke onroerendezaakbelasting (OZB) vast te stellen. De overheid verwacht dat door het openbaar maken van de gegevens inwoners de WOZ-waarde voor hun huis sneller zullen accepteren. De gemeente

  Schagen heeft geen eigen 'viewer', maar een link naar de landelijke site www.wozwaardeloket.nl waar alle gegevens op staan.

  Noordhollands Dagblad
  2 reacties :

  Anoniem zei

  Goed plan van de belastingdienst; als nu iemand naar zijn persoonlijk inzicht vindt dat hij teveel betaald dan bijvoorbeeld zijn buurman zal het nu zo gaan uitpakken dat die buurman meer gaat betalen. Hoe verdeel ik een volk nog meer en hoe zet ik ze nog meer tegen elkaar op?!

  Bakker zei

  Het zal interessant zijn om de geschatte waardes door HK ambtenaren van de percelen van ambtenaren en politici van Hollands Kroon te vergelijken met die van de gangbare waardes.
  Ik denk dat we voor verbazingwekkende verrassingen komen te staan.

  Een reactie posten