Camping weer bij rechter

Datum:
 • dinsdag 25 oktober 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Wieringerwerf - Opnieuw moet de  rechter zich buigen over camping Land uit Zee in Wieringerwerf. De gemeente Hollands Kroon wil vrijdag in een kort geding de rechter vragen het eerder uitgesproken vonnis in het voordeel van ondernemer Tonneman nog niet uit te voeren.


  Mike Deutekom

  Tonneman is in dat vonnis aangewezen als de rechtmatige eigenaar van een betwist stukje grond van do camping.

  Volgens de rechter heeft hij het stukje gekocht van de gemeente en moet Hollands Kroon dat leveren op straffe van een dwangsom. De gemeente wil uitstel omdat ook buurman Vonk in een ander vonnis tot eigenaar is benoemd.

  Noordhollands Dagblad


  Lees ook:  Conflict camping gaat geld kosten

  Twee eigenaren grond camping


  ____________________________________________________________________________________

  Dure grap

  Door Mike Deutekom 22 oktober 2016 

  De gemeente Hollands Kroon kan dinsdag tijdens de begrotingsvergadering alvast een pm-post ’schadevergoedingen/dwangsommen’ in de begroting zetten. De schade die ondernemer Jervin Tonneman volgens de rechter terecht van de Hollands Kroon eist, kan in de vele tienduizenden euro’s lopen.
  En dan hebben we het nog niet over de dwangsommen die zowel Tonneman als buurman Harry Vonk van de gemeente zeer waarschijnlijk gaat innen, nu beiden volgens verschillende rechters eigenaar zijn van een betwist stukje grond van camping Land uit Zee in Wieringerwerf. De gemeente moet zorgdragen dat beide onverenigbare vonnissen worden uitgevoerd of anders tot maximaal vijftigduizend euro per vonnis aan dwangsom betalen. Dat gaat hoe dan ook een dure grap worden.
  En dat terwijl het geschil al in 2015 beslecht had kunnen worden. Tonneman deed toen de gemeente het voorstel om de uitrit van de camping zes meter naar links te verplaatsen, hem als schadevergoeding tien procent korting te geven op de verkoopprijs van de campinggrond (ter waarde van ruim 12 mille) en de grond aan Vonk te verkopen. Dat voorstel was voor de gemeente onacceptabel. Hollands Kroon wilde wel 384,40 euro terugbetalen voor de grond die ze niet kon leveren. Het college zal zich nog wel eens achter de oren krabben.
  Noordhollands Dagblad
  ________________________________________________________________________


  6 reacties :

  Bakker zei

  Eerst maakt de gemeente er een gigantische puinhoop van, maar klaarblijkelijk is dat nog niet genoeg en doen ze het nog eens dunnetjes over. Ik zou zeggen: laten de verantwoordelijke politici en ambtenaren zelf voor de kosten opdraaien, nu worden ze afgewenteld op de burger.
  Als het niet zo triest was zou je in lachen kunnen uitbarsten bij zo ontstellend veel onbenul.

  Sam Kooy zei

  Dit is nu Hollandskroon ten voeten uit !! Als betrokkene zou ik ze naar de keel vliegen ! Niets anders dan mensen opjutten en zaken te traineren. Welk een ongelooflijk tuig leeft er binnen het dagelijks bestuur van HK.

  Jervin Tonneman zei

  Ik moet mij ook behoorlijk inhouden Sam,

  Dank je.

  Bakker zei

  Bestuurlijk Nederland heeft nog maar 1 belang voor ogen en dat is EIGEN BELANG. In alle geledingen van de politiek en ambtenarij is de betonrot doorgedrongen, bij de ene (partij) meer als bij de andere, maar in Hollands Kroon rammelt het van dubieuze politici en ambtenaren. De manier waarop het gebeurt is steeds schaamtelozer. De ambtenaren koninkrijkjes kunnen doen en laten wat ze willen want ze worden toch wel gesteund door de politiek en wat hier het resultaat van is zien we o.a. in de zaak tegen dhr. Tonneman, te gek voor woorden.

  h.oldeboom zei

  Voor een keer stond er vandaag iets nuttigs op NOS teletekst: Gemeenteraden voldoen niet meer; wat uiteindelijk ook de hoofdoorzaak is van de ellende bij hr. Tonneman. Via een soort lotingssysteem zouden 150 burgers 3 keer per jaar bij elkaar komen om zaken te bespreken - of dit iets wordt en voldoende is weet ik niet maar de erkenning dat de gemeenteraden niet functioneren zoals het moet, wat zeker in Hollands Kroon het geval is, is voor de hypocriete 'democratie' in dit land opzienbarend.

  Anoniem zei

  Jervin, hou vol en laat je niet inpakken door de rovers van Hollands Kroon. Tuig is het. TUIG.

  Nu het dan toch zo ver is gekomen dat ze je
  willen piepelen een reden te meer om een nagel aan hun doodskist (letterlijk) te zijn.

  Hoe zou dit gevalletje gelopen zijn als het een van hen betrof?

  Op naar de volgende ronde.

  Een reactie posten